Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliere AJOFM

Concediaţii de la Termica vor fi incluşi într-un program de reîncadrare în muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai bine de 250 de angajaţi ai SC Termica Suceava care vor fi concediaţi în această vară vor fi incluşi într-un aşa numit program de preconcediere care vizează, printre altele, o mediere în vederea reîncadrării în muncă. Acest program intră în responsabilitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, care şi-a pregătit deja o strategie în acest sens.

„Acum aşteptăm să ne contacteze angajatorul pentru a demarat efectiv programul. De regulă, programul începe după ce angajaţii intră în perioada de preaviz, perioadă care va debuta, în cazul primilor concediaţi, în această lună”, a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Ea a explicat că pentru aceşti salariaţi se vor oferi informaţii cu privire la formele de protecţie socială existente, se vor prezenta ofertele de locuri de muncă vacante şi se va încerca o mediere în vederea încadrării acestora, de asemenea un accent deosebit urmând a se pune pe cursurile de formare profesională pe care le pot urma oamenii, în meserii cu oarece căutare în judeţ.

„Având în vedere numărul foarte mare de şomeri de la această societate, vom încerca să-i ajutăm personalizat, pe fiecare în parte, în funcţie de specializările pe care le au”, a mai punctat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Rămâne de văzut ce se va putea face concret în această problemă în condiţiile în care numărul de şomeri din judeţ este foarte mare, oferta de locuri de muncă este redusă, iar mulţi dintre viitorii şomeri de la Termica sunt din categoriile de vârstă cel mai greu de angajat, 40-49 de ani.

Conform notificării trimise de conducerea Termica la AJOFM Suceava, o primă fază a concedierilor vizează 257 dintre angajaţi, care vor fi daţi afară în perioada 28 iunie-30 iulie a.c.. A doua fază a concedierilor vizează 234 de salariaţi, însă în cazul acestora nu s-a luat încă o hotărâre certă privind încheierea contractelor de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concediaţii de la Termica vor fi incluşi într-un program de reîncadrare în muncă.
 Vizualizări articol: 1564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Concediaţii de la Termica vor fi incluşi într-un program de reîncadrare în muncă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei