Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Pensionarii au protestat în faţa Palatului Administrativ împotriva diminuării pensiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva zeci de pensionari suceveni au protestat, ieri, în faţa Palatului Administrativ, împotriva intenţiei Guvernului României de a diminua pensiile cu 15% începând cu data de 1 iunie 2010. Majoritatea celor care au venit să protesteze au declarat că pensiile lor sunt mai mici de 1.000 de lei (10 milioane de lei vechi), acuzând actuala putere că o diminuare a pensiilor va fi un adevărat dezastru. Pensionarii adunaţi în faţa Palatului Administrativ au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui României, Traian Băsescu, acuzându-l pe acesta din urmă că nu se ţine de promisiunea de a nu diminua pensiile mici. Mai mult, protestatarii au spus că nu înţeleg de ce preşedintele României le cere solidaritate în perioada de criză, acuzând în acelaşi timp că banii publici au ajuns la clientela politică a partidului aflat la guvernare.

„În afară de această diminuare, pensionarii vor ajunge în situaţia de a nu mai avea ce pune pe masă, pentru pensionari acum prima cerinţă e să se ducă să-şi plătească dările la stat. Statul nu şi-a diminuat cheltuielile, impozitele şi taxele. El îşi menţine aceleaşi preţuri, iar noi trebuie să ne plătim dările cu pensii diminuate. Se spunea că Ceauşescu a făcut genocid în ţară, dar noi vom putea spune că domnul Băsescu a  făcut un genocid în ţara asta, pentru că golurile ce vrea să le acopere prin alte şmecherii să le plătească cu pensiile noastre”, a spus unul dintre pensionari, Mihai Jaucă, cu o pensie de 880 de lei. Alţi protestatari au adus cu ei cupoanele de pensii, unul dintre ei, care primeşte în prezent 568 de lei pe lună, Vasile Cerlincă, striga cât putea „Băsescu să-şi pregătească elicopterul, pentru că mămăliga va exploda”.

 

„Cum să trăiesc în România cu 4 milioane de lei vechi?”

De precizat că o delegaţie din partea pensionarilor a fost primită de prefectul judeţului, Sorin Popescu, care le-a spus că toate solicitările lor, precum şi nemulţumirile cu privire la intenţia de diminuare a pensiilor vor fi transmise Ministerului Muncii şi Guvernului. Printre cei care au discutat cu prefectul s-a numărat şi un pensionar, care s-a recomandat Ţibuleac, şi care cu lacrimi în ochi a spus că ar vrea ca preşedintele României, Traian Băsescu, să se fi gândit mai mult la cei care primesc pensii mici. „Am stat 17 ani în câmpul muncii, am cotizat şi nu are dreptul să ne ia din pensie. Domnul Băsescu a spus că nu se atinge de cei cu pensii mici. A spus că nu ia banii şi acum îi ia. Sunt pensionar din 1983 şi am pensia de 4 milioane de lei vechi. Cum să trăiesc în România cu aceşti bani? Sunt bolnav şi nici măcar medicamentele nu le iau în fiecare zi. Ţara noastră este foarte bogată, dar sunt mulţi corupţi”, a spus Ţibuleac.

Reprezentanţii pensionarilor care au fost prezenţi ieri în faţa Palatului Administrativ au anunţat că dacă li se vor diminua pensiile, se vor întoarce pentru a continua protestele împotriva actualului Guvern al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii au protestat în faţa Palatului Administrativ împotriva diminuării pensiilor.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii au protestat în faţa Palatului Administrativ împotriva diminuării pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei