Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zeci de coroane de flori şi ceremonial grandios, la Monumentul Eroilor

Joi, 13 Mai 2010 (16:51:07)

Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc, sărbătorită joi în toată ţara, a fost marcată cu un deosebit ceremonial militar şi religios şi în centrul Sucevei, la Monumentul Eroilor Români „Bucovina Înaripată”. Ceremonia a debutat la ora 12.00, când, timp de trei minute, în toate lăcaşurile de cult din Suceava s-au tras clopotele în cinstea soldaţilor români căzuţi pe câmpurile de luptă. 
În prezenţa celor mai înalte oficialităţi locale, a reprezentanţilor instituţiilor publice, a veteranilor şi cadrelor militare în rezervă ori retragere, precum şi a unui numeros public, la Monumentul Eroilor, un sobor de preoţi a slujit Sfânta Liturghie de Înălţare a Domnului, urmată de cel mai lung moment al ceremonialului, depunerile de coroane. 
Rând pe rând, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai instituţiilor MAI, militari, veterani de război sau elevi, au depus zeci de coroane de flori la monument, întru cinstirea şi pomenirea veşnică a celor care s-au jertfit pentru neamul românesc. 
Au urmat momentele cele mai emoţionante, defilarea Gărzii de Onoare, care a prezentat onorul la monument, şi încheierea, marcată prin onorul muzicii militare. 
Garda de onoare a avut în componentă un pluton de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, unul de la Jandarmerie, un altul de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, de asemenea un al patrulea pluton fiind format din elevi ai Colegiului Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.  
Ceremoniale militare în cinstea eroilor au mai fost organizate la Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Gura Humorului şi Solca.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de coroane de flori şi ceremonial grandios, la Monumentul Eroilor.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de coroane de flori şi ceremonial grandios, la Monumentul Eroilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei