Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezvăluiri

Primele fotografii din apartamentul în care a avut loc dublul asasinat de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La aproape trei luni de la dublul asasinat de la Siret, şocantul caz care a îngrozit o ţară întreagă, Vasile Hriţcu, valutistul ale cărui soţie şi fiică au fost împuşcate în cap, ne-a deschis, ieri, pentru prima oară uşa apartamentului în care au avut loc crimele şi ne-a povestit momentele de coşmar prin care a trecut în acea zi de 17 februarie, zi care avea să-i schimbe definitiv viaţa şi când a pierdut aproape tot ce a iubit mai mult.

Nu e singur în apartament, ci împreună cu fiul său, Cristi (14 ani). “Învaţă pentru teza unică”, ne spune în şoaptă.

Vasile Hriţcu spune că nu are de gând să vândă apartamentul, însă ne mărturiseşte că, deşi vine zilnic acolo, rar rămâne peste noapte.

“Încă mi-e greu. Şi mie, şi mai ales lui Cristi. Nu vrea să doarmă aici. Nu a dormit nici o noapte de atunci, aici, în apartament. E o fire tare, închisă, dar eu simt că îi este puţin frică… E doar un copil”, oftează bărbatul, sprijinindu-se de spătarul unui scaun din bucătărie.

 

Mărturisiri de coşmar

Deasupra uşii de la intrarea în apartament se află o icoană, iar aproape tot timpul este aprinsă o candelă.

Pe uşă sunt scrise cu roşu nişte iniţiale. “Au rămas de la anchetă. Nu ştiu ce înseamnă”, precizează Vasile Hriţcu.

Cu lacrimi în ochi îşi aminteşte cum, în după-amiaza de 17 februarie a.c., urca scările spre apartamentul său şi a găsit uşa întredeschisă.

În hol, a dat peste cadavrul soţiei sale, Carmen Hriţcu (39 de ani), iar imediat lângă, aspiratorul, care era pornit.

A crezut, iniţial, că femeii i se făcuse rău, de la hipertensiune, însă imediat a văzut găurile de la cap şi tuburile de cartuş goale.

Din hol, imediat în stânga, se află sufrageria, iar acolo zăcea trupul neînsufleţit al micuţei Raluca (6 ani).

„Era cu faţa în sus... Am luat-o în braţe, era ca o păpuşă... rece. Lângă ea era o pernă de fotoliu, dar eu nu am observat în acele momente că era găurită de glonţ (n.r. - asasinul a folosit perna pentru a amortiza împuşcătura). Televizorul era deschis, pe desene animate...”, îşi coboară privirea în pământ şi îşi şterge discret ochii împânziţi de lacrimi.     

Vasile Hriţcu explică că doar în bucătărie era răvăşit, iar în dormitor era deschisă o uşă de la dulap: „În sufragerie nu au umblat. Doar în bucătărie şi dormitor”.

Ulterior, s-a stabilit că din apartament (din bucătărie) lipseau în jur de 14.000 de euro şi 2.000 de dolari SUA.

În bucătărie, cuptorul era pornit. Carmen Hriţcu îi gătea fetiţei sale peşte.

 

În aşteptarea sentinţei

La începutul acestei luni, Monitorul de Suceava vă prezenta în exclusivitate singurele fotografii pe care le deţin anchetatorii dublului asasinat de la Siret cu suspectul principal, Leonid Zaporojeţ, în vârstă de 51 de ani, din Cernăuţi.

Arestat şi încarcerat într-o celulă din sediul Miliţiei Regiunii Cernăuţi, individul nu recunoaşte nimic şi o ţine una şi bună că nu are nici o legătură cu crimele, că el a ajuns pe raza judeţului Suceava, fiind coborât în zona autogării Suceava, dintr-un microbuz cu care ar fi trebuit, chipurile, să ajungă în Italia, pe motiv că nu a mai vrut să le plătească călăuzelor bani în plus faţă de preţul stabilit iniţial.

Asta, deşi anchetatorii au prelevat de pe tuburile de cartuş găsite lângă cadavrele lui Carmen şi Raluca Hriţcu probe ADN, iar rezultatul este identic cu profilul genetic al lui Zaporojeţ.

Anchetatorii români, procurorii criminalişti ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, aşteaptă documentele audierilor de la ucraineni, pentru a putea finaliza dosarul şi a-l trimite colegilor de la Cernăuţi.

 

 

În ediţia de mâine: Fotografii în exclusivitate cu Carmen şi Raluca Hriţcu

În ediţia de mâine, vă vom prezenta în premieră fotografii inedite cu Carmen şi Raluca Hriţcu, fotografii făcute chiar cu câteva luni înaintea dublului asasinat.

Îmbrăţişate, mama şi fiica râd spre obiectivul aparatului foto, în spatele căruia se afla Vasile Hriţcu.

Sunt atât de fericiţi împreună şi se bucură unul de celălalt, ca o familie adevărată, fără griji.

Destinul familiei Hriţcu – din scenariul conturat până acum de anchetatori – a fost schimbat însă de un contrabandist ucrainean, care a aflat că în apartamentul valutistului Vasile Hriţcu se ţin sume mari de bani şi a decis să comită jaful.

Vasile şi fiul său, Cristi, erau la Suceava, la un consult medical, când ucraineanul a intrat în apartamentul lor din Siret şi le-a executat pe cele două.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele fotografii din apartamentul în care a avut loc dublul asasinat de la Siret.
 Vizualizări articol: 5933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Primele fotografii din apartamentul în care a avut loc dublul asasinat de la Siret3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu Rusu trimis de
(13 mai 2010, 13:18:48
dc nu lasati pe omul acesta in pace?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei