Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Turism

Proiectul „Pelerin în Bucovina” va fi realizat cu sprijinul autorităţilor din Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile austriece vor sprijini proiectul „Pelerin în Bucovina”, iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava. Anunţul a fost făcut de directorul general pentru turism din cadrul Ministerului Economiei şi Muncii din Austria, Elisabeth Udolf-Strobl, care a avut o întâlnire cu şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, la discuţii fiind prezent şi ambasadorul acestei ţări în România, Martin Eichtinger.

Elisabeth Udolf-Strobl a subliniat că, după ce a vizitat judeţul Suceava, a realizat că această zonă a României are un potenţial turistic ridicat, iar un proiect precum „Pelerin în Bucovina” ar putea să contribuie la atragerea numărului de turişti în această zonă. „Potenţialul pe care îl observăm are şanse foarte mari de dezvoltare. Şi aveţi marea şansă să oferiţi un dialog direct între turişti şi gazdele care sunt aici. Aţi putea realiza un proiect de avangardă care poate să reprezinte un model pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă a turismului”, a spus directorul pentru turism din Ministerul Economiei şi Muncii din Austria. Elisabeth Udolf-Strobl a adăugat că prima întâlnire a grupului de lucru care se va ocupa de realizarea acestui proiect ar putea să aibă loc în Viena, la discuţii urmând să fie prezenţi şi specialişti austrieci în domeniul turismului.

La rândul său, Gheorghe Flutur a declarat că în cel mai scurt timp va fi constituit grupul de lucru care se va ocupa direct de realizarea acestui proiect, din acesta urmând să facă parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Ministerului Turismului din România şi ai Bisericii.

„Noi am depus deja un proiect la Ministerul Turismului, iar ceea ce vrem este să stabilim un traseu pentru pelerinaj din Austria spre România. Şi va trebui să cerem un parteneriat şi de la celelalte ţări prin care ar urma să treacă acest traseu, Slovacia, Ungaria, şi aş fi de părere că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi cu Polonia. Vrem ca acest grup de lucru să muncească foarte repede, şi poate în această vară vom face şi o probă pentru acest proiect”, a spus Flutur.

Proiectul „Pelerin în Bucovina” ar urma să fie organizat anual, în perioada 15 iulie – 15 august, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului. Proiectul este destinat turiştilor din Austria, care vor avea ca destinaţii Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Putna, ambele lăcaşuri de cult având hramul Adormirii Maicii Domnului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Pelerin în Bucovina” va fi realizat cu sprijinul autorităţilor din Austria.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proiectul „Pelerin în Bucovina” va fi realizat cu sprijinul autorităţilor din Austria5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei