Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie minim afectată

Joi, 13 Mai 2010 (20:23:22)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie " minim afectată".

El a precizat că nu va poate spune "cum ies socotelile" pe care le face Guvernul în aceasă chestiune, dar are speranţa că indemnizaţia pentru creşterea copilului nu va fi sau va fi foarte puţin afectată.

"Sper să fie minim afectată", a spus şeful statului.

El a apreciat totodată că alocaţia pentru copii nu trebuie atinsă.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

Potrivit unor surse guvernamentale, revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

Ministerul Muncii a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent. Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii "nu vor fi atinse", toate celelalte subvenţii fiind un subiect de "analiză, reducere sau anulare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie minim afectată.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie minim afectată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare om trimis de
(14 mai 2010, 00:53:40
bravo base! protejeaza copiii ca ei vor duce tara mai departe! nu cei care ies in strada!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei