Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar diminua drastic bugetul a aproape 1.500 de familii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reducerea drastică a valorii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, anunţată ca foarte probabilă începând cu 1 iunie a.c., când va începe aplicarea planului de austeritate al Executivului, va afecta aproape 1.500 de familii din judeţul Suceava. Este vorba de beneficiarii care încasează acum indemnizaţii de până la 4.000 de lei, suna maximă acordată de stat părinţilor, şi care ar urma de acum încolo să primească doar 600 de lei. 

După cum se ştie, actualele prevederi legale au oferit două variante părinţilor. Cei care au realizat venituri mici înainte de naşterea copilului au optat pentru a primi indemnizaţia minimă de 600 de lei, în timp ce alţii au solicitat ca indemnizaţia să reprezinte 85% din media veniturilor nete realizate în cele 12 luni anterioare naşterii, ajungând astfel să ia indemnizaţii de până la 4.000 de lei.

Conform statisticilor Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Suceava, în judeţ sunt 6.042 de familii care beneficiază de indemnizaţie de acest fel, 4.544 primind 600 de lei, iar restul, 1.498 de familii, sume mai mari.

După cum a precizat Mirela Florea, directorul agenţiei, cei mai mulţi părinţii care iau indemnizaţii mai mari primesc până în 2.000 de lei, de peste 3.000 de lei beneficiind doar 20-25 de familii.     

Planul de austeritate care urmează să fie impus de Guvernul României presupune două posibile variante în cazul acestui tip de ajutor al statului: fie plafonarea indemnizaţiei la 600 de lei indiferent de venitul părintelui (n.r. - la această sumă se mai adaugă 200 de lei ca alocaţie a bebeluşului) fie, în varianta fericită, micşorarea plafonului maxim, până la 2.000-2.500 de lei. 

Prin această măsură, Guvernul ar urma să reducă drastic sumele plătite lunar în contul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, fiind de aşteptat ca şi mulţi părinţi să renunţe să mai stea acasă cu bebeluşii timp de doi ani, cât timp se primeşte ajutorul financiar de la stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar diminua drastic bugetul a aproape 1.500 de familii.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar diminua drastic bugetul a aproape 1.500 de familii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saracie condamnata! trimis de
(13 mai 2010, 15:54:33
Nu cred ca luind aceasta masura de reducere a acestei indemnizatii vom salva tara. Economia facuta va fi de 0,000000000001%. Cat pot reprezenta veniturile celor 25-30 de persoane care au peste 3000 de roni???? Este un drept castigat, nu dobandit. Am cotizat pentru acest drept. Ne obliga sa ne intoarcem mai repede la munca si sa ne lasam copiii pe mana bonelor!!!!!, care isi va permite!! Daca se va lua o astfel de masura sunt dispusa sa dau statul in judecata!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei