Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Menajare

Traficul rutier pe Calea Unirii, “sugrumat” pentru ca pământul de la săpături să poată fi depozitat în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii şi mii de oameni sunt forţaţi să piardă zilnic zeci de minute din viaţă circulând cu viteza melcului pe Calea Unirii, pe o singură bandă, pentru ca cei de la TMUCB să nu se mai obosească să care pământul rezultat din săpături şi să-l depoziteze în altă parte.

Această situaţie absurdă, care duce zilnic la formarea unor cozi imense de maşini pe Calea Unirii, în special pe porţiunea Bazar – pasaj CFR Burdujeni, a început de vineri dimineaţa, când TMUCB a început lucrările de montare a unei noi conducte de apă potabilă pe partea dreaptă a străzii Calea Unirii, cum se merge înspre Centru.

 

O bandă de circulaţie, transformată în depozit de pământ

Deşi conducta nu este montată pe stradă, ci pe trotuar, o bandă de circulaţie este blocată pe o lungime de aproximativ 50 de metri de mormanele de pământ rezultate din săparea şanţurilor necesare montării conductei.

Regulile de construcţie impun colectarea şi depozitarea temporară a deşeurilor în alte zone decât cele în care se lucrează, lucru care ar fi trebuit să fie respectat cu atât mai mult cu cât e vorba de lucrări efectuate pe principala rută de circulaţie a Sucevei şi orice deşeu lăsat în urmă poate fi o piedică nu doar pentru traficul rutier, ci şi o problemă de mediu.   

O ploaie ar spăla imediat pământul care ocupă jumătate din sensul de mers spre Centru şi ar transforma principala arteră de circulaţie a Sucevei într-o mlaştină mocirloasă care se va întinde pe kilometri, purtată de roţile maşinilor.

Modul de lucru adoptat de TMUCB este cu atât mai revoltător pentru miile de oameni care trebuie să îndure zi de zi efectele blocajelor în trafic cu cât, cel puţin pe porţiunea de la Bazar, pământul ar fi putut fi depozitat în parcarea aflată de cealaltă parte a trotuarului, unde ar fi afectat cu mult mai puţină lume, prin ocuparea unor locuri de parcare.

Problema blocării traficului pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, pentru că firma TMUCB s-a menajat, făcând economii la forţa de muncă şi transporturile necesare ducerii pământului în altă parte şi apoi readucerii sale, pentru a astupa şanţurile făcute, chinuind în schimb un oraş întreg, a fost sesizată la comandamentul ISPA de ieri de un reprezentant al Poliţiei Rutiere.

Pe de altă parte, reprezentanţii firmei TMUCB au spus că aşa se lucrează mai rapid şi că blocajele din trafic tot se formau, pentru că utilajele lor de lucru ocupă porţiuni din stradă.

Diferenţa e că, în vreme ce un utilaj care lucrează din stradă “gâtuie” traficul pe cel mult câţiva metri, pământul depozitat în stradă ocupă porţiuni de câte 50 de metri, pe care nu poate circula decât câte o maşină, în vreme ce în urma sa sute de alte maşini circulă bară la bară, aşteptând să ajungă la culoarul liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul rutier pe Calea Unirii, “sugrumat” pentru ca pământul de la săpături să poată fi depozitat în stradă.
 Vizualizări articol: 1838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Traficul rutier pe Calea Unirii, “sugrumat” pentru ca pământul de la săpături să poată fi depozitat în stradă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hot news! trimis de
(28 apr 2010, 12:50:52
O stire de ultima ora! Mormanul de pamant de la Bethesda a disparut ca prin minune! Sa fie oare vreo legatura cu sosirea capitanului piratilor la Suceava? Disparitia pamantului, care statea bine-merci in drum de 2 saptamani, ramane inca un mister demn de o ancheta OTV! Andreea, ai legatura!
2.   Felicitari pt curaj dlui Romega! trimis de
(28 apr 2010, 15:13:25
In mod sincer apreciez acuratetea articolului si a realitatii prezentate.Am senzatia ca multora nu o sa le placa,si asta se intampla cand deranjezi,nu-i asa EU123?Daca erau ceva osanale pt sefu' ce gust placut ar fi avut?Traim din nefericire un cosmar neintrerupt in acest oras datorita sfidarii la care suntem supusi de cei suuspusi inca,si care nu pot intelege logica bunului simt ci testeaza teoria haosului pe subiecti carora nu li se ofera o alta optiune deat sa accepte sau sa fuga!De cand au inceput aceste lucrari toata lumea spune ca nu exista un dram de programare si/sau planificare si s-a adus orasul in pragul colapsului,daca nu cumva am depasit acest prag,si totusi auzim in fiecare marti de comandamente si planificari care nu ordoneaza decat intarzierile si observarea defecientelor catastrofale de reparatii ,,postoperatorii'' dar nicaieri,absolut nicaieri nu vedem o schimbare de macaz reala.Intreb iarasi:exista macar o strda reparata corect dupa?Felicitari dlui Romega!
3.   Taxi trimis de
(28 apr 2010, 21:03:34
Oare au dat pamantul in strada ca sa nu deranjeze taximetristi din statia de taxi? Oare sunt ei mai importanti decat 50 % din cetateni orasului?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei