Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vine circul!

Acrobaţii cu motocicleta pe sârmă şi povestea lui Aladin, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cămile, cai arabi şi lame şi-au făcut apariţia de ieri în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava şi pe spaţiul verde dinspre stradă, atrăgând privirile călătorilor blocaţi în trafic şi ale pietonilor, care adeseori s-au oprit să le privească mai bine.

Prezenţa lor se datorează sosirii Circului Internaţional Budapesta, un circ înfiinţat în urmă cu 350 de ani, care a devenit o adevărată tradiţie, meseriile de circar, acrobat, cascador, clown şi dresor de animale fiind transmise din generaţie în generaţie, încât şi acum, cei care se prezintă în faţa publicului sunt copii, taţi şi bunici din aceleaşi familii.

Primul spectacol, premiera, la care biletul de intrare costă numai 10 lei, va avea loc astăzi, de la ora 18.00, iar printre surprizele pregătite publicului se numără senzaţionalul număr de acrobaţie cu o motocicletă, pe o sârmă înălţată la 12 metri, dar şi “Povestea lui Aladin”, o punere în scenă a faimoasei poveşti din lumea arabă, cu oameni şi animale.

“E ca un fel de film, doar că totul se petrece în direct, sub ochii spectatorilor. Copiilor le place foarte mult acest spectacol, cu multe costume şi animale precum cele din poveste. E la fel cu ce pot vedea la Disneyland, doar că nu mulţi au bani să ajungă acolo”, povesteşte Eduardo Picard, cascadorul circului Budapesta.

El deţine şi cel mai spectaculos moment din spectacolul circului, acrobaţiile cu motocicleta pe sârmă.

“E la fel ca în filmul Ghost Rider. Spectacolul meu este unic în Europa. În lume sunt doar patru oameni care fac astfel de acrobaţii, pentru că sunt extrem de periculoase”, spune Eduardo, dornic să demonstreze publicului sucevean de ce este în stare.

Fiecare din cei 35 de membri ai circului are câte un rol important, de la acrobaţiile făcute la mare înălţime de tineri şi tinere, dresura de animale ori chiar îngrijirea lor, la spectacolul pe care îl fac copiii lor, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, mergând pe biciclete cu o singură roată.

Astăzi e primul lor spectacol la Suceava, anul acesta fiind prima oară când ajung în România, unde vor să facă un turneu, la vară putând fi văzuţi la mare.

Ultimele lor spectacole în Suceava vor fi sâmbătă şi duminică, adică pe 1 şi 2 mai, la orele 15.00 şi 18.00, după care vor merge mai departe, spre alte oraşe unde vor încânta lumea cu acrobaţiile lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acrobaţii cu motocicleta pe sârmă şi povestea lui Aladin, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Acrobaţii cu motocicleta pe sârmă şi povestea lui Aladin, la Shopping City Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei