Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerinţe

Măsuri pentru grăbirea lucrărilor ISPA din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Disperarea pe care o încearcă sucevenii din cauza traficului de coşmar din municipiul reşedinţă de judeţ a determinat conducerea Primăriei Suceava să ceară constructorilor ISPA să ia măsuri speciale pentru a grăbi execuţia lucrărilor pe arterele principale, ori măcar să nu încurce mai tare circulaţia la orele de vârf.

“Sunt zone în care lucrările paralizează întreg oraşul. Nu vreau să dăm peste cap lucrările, dar sunt puncte în care trebuie mobilizate toate forţele ori trebuie făcute modificări de organizare, precum lucrul în două schimburi. Trebuie să facem ceva să ieşim din aceste zone fierbinţi, care blochează oraşul”, a spus ieri constructorilor ISPA primarul Ion Lungu, după o trecere în revistă a tuturor zonelor în care se lucrează şi care afectează traficul rutier din Suceava.

Edilul sucevean le-a cerut reprezentanţilor firmelor Pfeiffer şi TMUCB să îşi mărească programul de lucru, astfel încât să fie prezenţi pe şantiere şi sâmbăta, adică şase zile pe săptămână, însă propunerea sa a fost primită cu multă reticenţă, sub pretextul că legislaţia impune o normă de maxim 50 de ore de muncă pe săptămână.

Ceea ce ar putea fi rezolvat simplu, cu echipe care să lucreze în ture diferite, astfel încât să fie acoperite şi zilele de sâmbătă, ori chiar să se lucreze pe parcursul întregii zile, pe schimburi, la noi nu se realizează, pretextele fiind suficiente pentru ca lucrurile să se mişte în continuare cu viteza melcului, într-un secol al vitezei.

Acest aspect neplăcut a fost sesizat şi de primarul Ion Lungu, care le-a arătat firmelor care lucrează pe ISPA termenele de finalizare stabilite chiar de acestea pentru execuţia unor lucrări care nici măcar acum nu sunt finalizate, deşi ar fi trebuit să fie gata de minim câteva săptămâni, ba chiar luni, în cazul altora.

“Vine vara, un sezon foarte aglomerat, când mult mai multă lume iese cu maşina, plus că vor veni curând şi românii noştri de peste hotare şi atunci vom avea un blocaj total al oraşului. Haideţi să tragem tare acum, cât se mai circulă cât de cât, pentru că apoi ne va fi şi mai greu”, a făcut Lungu un ultim apel, cerându-le să ia în considerare cât mai rapid propunerile înaintate în şedinţa de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri pentru grăbirea lucrărilor ISPA din Suceava.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Măsuri pentru grăbirea lucrărilor ISPA din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ce gluma buna trimis de
(28 apr 2010, 11:48:26
Il doare in cot pe dom' primar de disperarea sucevenilor. Problema e ca vine "SEFU' " la Putna si daca , Doamne fereste, vrea sa mearga si la soacra in vizita...pe unde naiba trece ca mai mult de viteza melcului nu ai sanse sa prinzi in preaminunatul nostru oras.
2.   Interviu cu un... primar trimis de
(28 apr 2010, 12:46:28
,,Sunt zone �n care lucrarile paralizeaza �ntreg orasul". Ia, luati d-aici exprimare de intelectual corcit de la Prelipca! Bai, edilule... las-o balta! Sti ce-ai pute tu sa mai faci bun pentru urbea asta? Sa demisionezi. Numai asa te-ai umple de glorie! Ai fi un hot cu fler ca Michael Corleone.
3.   Comandament trimis de
(28 apr 2010, 15:26:56
Ne poate da si noua,prostimii de rand,ceva exemple onorabilul primar cand vreo firma a tinut cont de ce s-a mancat la acele comandamente?Aiesit vreodata de la o sedinta vreun reprezentant al firmelor suflecat la camasa si bandajat la cot?Am foarte mari indoieli ca ar tine cont vreunul de orice parere a primarului,atata timp cat nu primaria controleaza lucrarea in fapt ci acei spanioli mi se pare care pot fi si ei foaaarte interesati ca nu mai putem noi circula sau ca ni se prabusesc strazile in urma lor,ajungand oameni la spital,morga-- afost caz in Bj,sau distrugeri de masini are s-au afundat cu totul in asfalt.De faptul ca zeci de mii de masini si-au distrus suspensiile in cel mai fericit caz,asta nu se pune,tine tot de durerea sfanta in cot coroborata cu pareza degetului aratator in pozitie intins vertical,de timpul pierdut din ziua si viata fiecarui participant la trafic,blocat ore intregi pe cate o artera care a scapat cumva neinchisa inca iarasi nu mai discutam.Hai portocala!
4.   ... trimis de
(28 apr 2010, 20:31:40
Ceea ce nu ne spune edilul este faptul ca firmele au deschis mai multe zone de lucru... cu aceeasi oameni. Am vazut azi dimineata excavatorul care se deplasa de pe Marasesti pe strada Marasti ca sa sape si acolo. Cat despre oameni... doi dirijeaza circulatia, unul da directyive, unul le primeste si inca trei sapa. Apoi toata echipa se muta in alta locatie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei