Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Paşti

Concert de clopote în parcul din faţa Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În prima zi a Sărbătorilor de Paşti din acest an, duminică, 4 aprilie, în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava va fi organizat un concert de clopote, intitulat „Clopotele Bucovinei”. Evenimentul are loc în cadrul manifestărilor organizate de Consiliul Judeţean Suceava în proiectul „Paştele în Bucovina”. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că în momentul de faţă au început înregistrările cântecelor de clopote de la 14 mănăstiri şi biserici din judeţ. Flutur a spus că toate cântecele vor fi înregistrare pe un CD care va fi putea fi ascultat în prima zi de Paşte în parcul central al Sucevei. Concertul va fi difuzat din turnul Palatului Administrativ.

„Îi invităm pe suceveni duminică, 4 aprilie a.c., începând cu ora 13:00, în parcul din faţa Palatului Administrativ, unde vom prezenta un concert al Clopotelor Bucovinei”, a spus Flutur.

El a precizat că ediţia de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina” începe de sărbătoarea Bunei Vestiri, pe 25 martie, şi va dura până a treia zi de Paşte, pe 6 aprilie.

„Paştele în Bucovina” va începe pe 25 martie cu Festivalul de cântece religioase din comuna Fundu Moldovei, va continua pe 26 martie cu „Drumul ouălor încondeiate” şi cu „Festivalul ouălor încondeiate de la Ciocăneşti”, care va începe pe 27 martie a.c..

„Apoi, în duminica Floriilor, vor fi organizate diverse acţiuni în mai multe localităţi ale judeţului. În centrul Sucevei vom avea un spectacol, <Flori de Florii>, la care vor participa, printre alţii, formaţia Balada a lui George Sîrbu, precum şi solista Mariana Anghel cu Filarmonica din Braşov”, a mai spus Flutur.

El a precizat că în Săptămâna Patimilor vor fi organizate mai multe acţiuni de curăţenie, iar turiştii care vor vizita judeţul în această perioadă vor avea posibilitatea să planteze un copac în zonele special amenajate în apropierea mănăstirilor Putna, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa şi Probota.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că în prima zi de Paşte va fi organizat concertul „Clopotele Bucovinei”, iar a doua zi, luni, 5 aprilie, vor începe concertele de toacă de la mănăstirea Suceviţa.

„Intenţia noastră este să chemăm turiştii să vină să viziteze această zonă în toată această perioadă. Iar în urma acţiunilor întreprinse, începând de astăzi, asociaţiile de turism lansează pachete turistice de zece zile de Paşte în Bucovina. Iar aceste oferte vor fi prezentate la toate târgurile de turism din ţară şi din străinătate”, a declarat Flutur.

 

Lumina Sfântă va fi adusă de o delegaţie a Patriarhiei

La fel ca anul trecut, în noaptea de Înviere, la bisericile din judeţul Suceava va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim. Lumina Sfântă va fi adusă de o delegaţie a Patriarhiei, din care a fost invitat să facă parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, acesta a declarat că la Ierusalim va pleca şi un grup de pelerini din judeţul Suceava, din care fac parte şi patru consilieri judeţeni. El a subliniat că pelerinii şi consilierii judeţeni îşi vor plăti singuri deplasarea până la Ierusalim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de clopote în parcul din faţa Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Concert de clopote în parcul din faţa Palatului Administrativ3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Paste in Bucovina trimis de
(12 mar 2010, 13:00:14
Cum era aia cu chelul si cu cristalele Swarovski? Ah, chelului ii trebuie tichie de margaritare! Mai propun printre altele, urmatoarele actiuni cu ocazia Pastelui: batai cu noroi, 100 M gropi (nu garduri), fuga de maidanezi, asta eventual in nocturna, adica pe intuneric bezna.... Hai c-am plecat. Pa, ba!
2.   ... trimis de
(12 mar 2010, 20:51:06
Prostia primarului nu are limite!!! Orasul arata ca o cocina si el face concerte de clopote! Incredibil! De fapt are dreptate, la mort se trag clopotele... mortul fiind Suceava.
2.1  RE: ... trimis de
(12 mar 2010, 20:52:27
Pardon, prostia primarului si a fluturelui!
3.   Alta prostie trimis de
(13 mar 2010, 20:25:01
Bai fratilor aveti numai prosti in cap. Judetul asta arata cum arata si voua va arde de prosti. Ar trebui sa va fie rusine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei