Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consultări

Dascălii decid zilele următoare dacă intră în grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice din judeţul Suceava vor decide săptămâna viitoare dacă sunt de acord să declanşeze mişcările de protest din educaţie şi să se alinieze calendarului naţional al protestelor, elaborat la Bucureşti.

Liderii de sindicat din şcolile sucevene se vor întâlni miercuri, 17 martie, cu reprezentanţii lor judeţeni şi vor purta discuţii privind mişcările de protest pe care intenţionează să le demareze în scurt timp.

Preşedintele Sindicatului „Bucovina – Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a spus că „se lucrează acum la un formular de referendum pe care îl vom distribui în toate şcolile şi le vom cere cadrelor să răspunsă dacă sunt de acord cu declanşarea grevei”. Gheorghe Şorodoc a mai spus că „în zilele următoare, liderii din şcoli vor discuta cu cadrele didactice, iar la întâlnirea de miercuri va fi deja conturată o idee în ceea ce priveşte opinia profesorilor în legătură cu declanşarea grevei”.

La nivel naţional, liderii de sindicat au decis că în ţară vor avea loc mitinguri, pichetări şi greve de avertisment, la nivel local, în perioada 15 martie-2 aprilie. Pichetarea sediului Guvernului şi al Ministerului Educaţiei va avea loc în perioada 12-30 aprilie, mitingul de protest, la nivel central, se va desfăşura în perioada 1-15 mai, după care va urma depunerea de plângeri împotriva Guvernului României la organismele internaţionale şi o grevă de avertisment în perioada 15-31 mai. La începutul lunii iunie se va organiza un nou referendum pentru declanşarea grevei generale în învăţământ.

„Nu putem spune că ne aliniem calendarului naţional până nu ştim care este părerea cadrelor didactice din judeţ. De aceea am convocat întâlnirea cu liderii din şcoli, vom organiza sondajul, iar apoi vom şti exact ce urmează să facem”, a mai declarat liderul dascălilor, Gheorghe Şorodoc.

Neplata salariilor, comasarea claselor, reducerea numărului de profesori, desfiinţarea de şcoli şi nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti sunt doar câteva dintre nemulţumirile invocate de cadrele didactice şi a căror nesoluţionare îi determină pe aceştia să declanşeze protestele şi să ajungă până la intrarea în grevă generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălii decid zilele următoare dacă intră în grevă.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Dascălii decid zilele următoare dacă intră în grevă1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Egal cu zero trimis de
(12 mar 2010, 17:22:32
Actiunile de protest din invatamant n-au impresionat guvernantii niciodata si nu o vor face nici acum. Spre deosebire de greva de la metrou, care a paralizat tot traficul rutier din capitala, in invatamant grevele NU AU NICIUN EFECT DRASTIC, de natura sa determine pe cei in drept sa solutioneze revendicarile dascalilor. Domnilor sindicalisti, daca nu veti gasi o forma de protest la fel de dura ca masura luata de guvern (concedierea a 15.000 de cadre didactice), vom ramane si fara salarii pe perioada grevei, si fara posturi. Acum e momentul sa aratati in ce tabara va situati, de fapt!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei