Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani

Suceava cere garanţii guvernamentale pentru 8,2 milioane euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava are nevoie de garanţii guvernamentale pentru 8,24 milioane de euro, sumă care reprezintă cofinanţarea proiectelor derulate de comunităţi locale cu bani europeni. Potrivit unui inventar al proiectelor din judeţ realizat de Prefectura Suceava, cele 23 de proiecte aflate în diverse stadii de implementare însumează 62,14 milioane de euro.

 

Proiecte dintre cele mai diverse

Este vorba despre reţele de canalizare, staţii de epurare, modernizări de drumuri, cămine culturale sau centre de asistenţă după programul şcolar, de tip after school, din oraşele Vicovu de Sus şi Siret şi din 16 comune.

De cea mai mare sumă are nevoie Vicovu de Sus, pentru două proiecte care vizează reţelele de canalizare şi staţiile de epurare a apei din Vicovu de Sus şi Bivolărie şi modernizarea a 27 km de străzi în Vicovu de Sus. Suma totală este de 18 milioane de euro, din care bugetul local ar trebui să asigure 3,3 milioane de euro.

 

Cinci proiecte cu fonduri europene, la Todireşti

Ca număr de proiecte, foarte bine stă comuna Todireşti, care are nu mai puţin de cinci proiecte cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR): modernizarea, dezvoltarea şi echiparea căminului rezidenţial pentru persoane vârstnice şi vulnerabile Todireşti, modernizarea bazei sportive AS Avântul Todireşti, realizarea unui parc, alimentarea cu apă potabilă a comunei, modernizarea drumurilor, canalizare şi staţie de epurare.

 

Comunele nu au bani pentru cofinanţare

Valoarea proiectelor este de aproape cinci milioane de euro, iar partea pe care trebuie să o achite comunitatea locală este de 140 de mii de euro.

Mai au proiecte cu bani europeni oraşul Siret, comunele Ilişeşti, Burla, Iaslovăţ, Forăşti, Grăniceşti, Frumosu, Păltinoasa, Voitinel, Şerbăuţi, Bilca, Vicovu de Jos, Gălăneşti, Baia, Dorneşti şi Ciprian Porumbescu.

 

Sprijin prin garantarea împrumuturilor

Deoarece efortul financiar pe care ar trebui să-l facă administraţiile locale pentru a accesa fonduri europene este foarte mare, raportat la bugetele pe care le au, luna trecută Guvernul a aprobat Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor finanţate din banii europeni alocaţi României.

Prin acest program, creditele contractate de primării sau universităţi pentru a asigura partea de cofinanţare sunt garantate de Guvern.

Drepturile şi obligaţiile părţilor sunt stipulate într-o convenţie încheiată între Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA- IFN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava cere garanţii guvernamentale pentru 8,2 milioane euro.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava cere garanţii guvernamentale pentru 8,2 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei