Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Start ratat

Vaccinarea copiilor împotriva gripei noi s-a amânat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imunizarea copiilor împotriva gripei noi nu va mai începe la jumătatea lunii februarie, aşa cum era programat, ci, cel mai devreme, în martie, deoarece
firma care se ocupă cu testarea serului nu a avut destui voluntari.
Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicilor de Medicină Generală Suceava, dr. Irina Badrajan, crede că dificultatea în găsirea copiilor care să fie testaţi a fost urmarea zvonurilor şi afirmaţiilor nefondate în legătură cu vaccinul, lansate de persoane mai mult sau mai puţin autorizate.
“Este rezultatul unei campanii care a deformat adevărul şi scopul acestor vaccinuri. Testele s-au efectuat iniţial pe animale, iar cele care ar trebui să se realizeze pe copii se referă la mai multe lucruri, cum ar fi nivelul de anticorpi care rezultă în urma vaccinării, doza de antigen, adică de virus, care este necesară pentru crearea imunităţii. Părerea mea este că prea îi lasă pe toţi să-şi exprime nişte păreri greşite, care se soldează cu nevaccinarea şi îmbolnăvirea populaţiei. Cred că este o mare carenţă a legislaţiei în domeniu faptul că nu există pedeapsă pentru lipsa de discernământ a unor persoane care se pronunţă împotriva unui lucru, dar pentru care n-au argumente”, a spus Badrajan.
Până acum, firma care efectuează testele a găsit doar 36 de copii care să fie vaccinaţi, din totalul necesar de o sută. Într-o primă fază ar urma să fie imunizaţi contra gripei noi copiii între 10 şi 16 ani, urmând că după administrarea serului la acest segment de vârstă să înceapă şi testele pentru vaccinarea copiilor între 6 şi 10 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea copiilor împotriva gripei noi s-a amânat.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinarea copiilor împotriva gripei noi s-a amânat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei