Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă nepedepsită

Asasini cu sânge rece, la un pas de a scăpa fără nici o zi de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorii unei crime terifiante, rămase nerezolvată în evidenţele poliţiei judeţene, se pot autodenunţa liniştiţi peste câteva luni, când nimeni nu le va mai putea face nimic, întrucât faptele pentru care ar fi trebuit să înfunde puşcăria ani în şir se vor prescrie.
Pentru că în luna aprilie a acestui an se vor împlini 15 ani de la data crimei, iar dosarul este în continuare cu autori necunoscuţi, fapta se va prescrie, iar vinovaţii nu vor mai putea fi traşi la răspundere.
În noaptea de 25/26 aprilie 1995, în jurul orei 3:00, Varvara Salahor (73 de ani), din comuna Poiana Stampei, a ieşit la poarta locuinţei, situată în centrul satului, şi a cerut ajutorul persoanelor care plecau de la balul organizat la căminul cultural, întrucât a fost victima unei tâlhării, bătrâna având mâinile legate la spate.
În locuinţă, lumina fusese întreruptă, iar într-o bucătărie de vară, poliţiştii au dat de trupul neînsufleţit al lui Neculai Salahor (81 de ani), având mâinile şi picioarele legate.

 

Celule goale

Varvara Salahor le-a povestit anchetatorilor că, în jurul orei 3:00, patru indivizi mascaţi au intrat în bucătărie, i-au legat mâinile şi i-au cerut să le dea banii. Au căutat prin sertare, fără a lua bunuri sau valori, deşi aici se aflau circa 50 de grame de bijuterii din aur aparţinând nepoatei sale, precum şi suma de 20.000 lei (n.r. - vechi), obţinuţi din vânzarea unei maşini de cherestea.
Spunându-le că banii se află la soţul său, care doarme în bucătăria alăturată, tâlharii au legat uşa şi au plecat, revenind după circa 15 minute. Au dezlegat uşa şi apoi au plecat, întrerupând şi alimentarea cu curent electric a locuinţei.
Anchetatorii nu au reuşit să dea de urma celor patru tâlhari, iar peste câteva luni aceştia se pot denunţa, fără ca nimeni să le mai poată face ceva.
În urmă cu aproape trei ani, autorul celei mai vechi crime din şirul celor cu A.N. (autor necunoscut) a scăpat definitiv de celula ce-i era destinată.
Şi asta, pentru că au trecut 15 ani de la comiterea omorului, iar fapta s-a prescris. Chiar dacă, prin absurd, individul care i-a luat viaţa lui Liviu Mihalache, al cărui cadavru a fost găsit pe data de 23 septembrie 1992, pe raza localităţii Vama, pe partea dreaptă a DN 17, s-ar preda astăzi la poliţie, oamenii legii nu ar mai avea ce să-i facă, dosarul fiind clasat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asasini cu sânge rece, la un pas de a scăpa fără nici o zi de puşcărie.
 Vizualizări articol: 3736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
Asasini cu sânge rece, la un pas de a scăpa fără nici o zi de puşcărie3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 5 feb 2010, 15:52:19
au prea mult de munca saracii politisti...

ce masuri se pot lua in acest caz,

pt. ce a luat salarii cel ce a lucrat la acest caz?

criminalul in libertate...

politistul bine mersi,trai pe vatrai....

halal"in slujba comunitatii"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei