Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune fiscală la o firmă care a amenajat spaţiile comerciale din complexul Shopping City

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă din Şcheia, care a amenajat mai multe spaţii comerciale din Shopping City Suceava, nu a înregistrat în contabilitate nici o sumă de bani pe care a primit-o, cu acte legale, din partea societăţii care administrează acest centru comercial.
Potrivit spuselor directorului coordonator al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, în perioada februarie – octombrie 2008 firma în cauză a efectuat lucrări cu o valoare totală de 781.576 lei (7,8 miliarde de lei vechi), pentru care a emis un număr de 23 facturi fiscale. Vartic a spus că firma din Şcheia a încasat suma respectivă prin virament bancar, cu excepţia a 176.112 lei, reprezentând garanţii de bună execuţie.
Şeful Gărzii Financiare a mai explicat că firma care a realizat lucrările de construcţie nu a înregistrat nici un document în contabilitate, nu a depus la Direcţia de Finanţe declaraţii de impozite şi taxe şi nici bilanţurile contabile.
„La identificarea unor parteneri care au avut relaţii comerciale s-au folosit date din declaraţia informativă privind livrările şi prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional pentru perioada 2008-2009”, a declarat Vartic.
El a mai explicat că, potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, firma în cauză s-a înfiinţat în luna ianuarie 2008, cu sediul social în comuna Şcheia, având ca asociaţi şi administrator două persoane. Ulterior, în data de 9 ianuarie 2009, firma îşi schimbă sediul social, acţionar şi administrator, devenind o altă persoană. Vartic a mai spus că noul administrator al firmei a refuzat să se prezinte la controlul Gărzii Financiare, invitaţiile trimise cu aviz de confirmare fiind returnate cu menţiunea „destinatarul refuză primirea”.

 

Evaziune fiscală de peste 270.000 de lei

La finalul controlului, comisarii Gărzii Financiare au stabilit că firma din Şcheia a adus prejudicii bugetului de stat în valoare de 273.551 lei, constând din impozit pe profit - 125.052 lei şi Taxă pe Valoarea Adăugată - 148.499 lei.
Potrivit spuselor lui Ionuţ Vartic, Garda Financiară a întocmit o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii pe conturile bancare ale firmei în cauză, precum şi pe suma de 176.112 lei, respectiv pe garanţiile de bună execuţie depuse la firma care a beneficiat de lucrările de construcţie.
Nu în ultimul rând, Garda Financiară a formulat o plângere penală atât pe numele foştilor administratori, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, cât şi pe numele actualului patron, pentru refuzul nejustificat al acestuia de a prezenta documentele şi bunurile din patrimoniul firmei în timpul controlului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune fiscală la o firmă care a amenajat spaţiile comerciale din complexul Shopping City.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evaziune fiscală la o firmă care a amenajat spaţiile comerciale din complexul Shopping City5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei