Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

În zona de protecţie a monumentelor UNESCO nu se vor construi hoteluri şi pensiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii localităţilor în care se află monumente UNESCO nu vor mai acorda autorizaţii celor care vor să construiască hoteluri, pensiuni şi alte clădiri în zona de protecţie a mănăstirilor şi bisericilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire cu reprezentanţii primăriilor din toate localităţile în care se află monumente UNESCU sau monumente pentru care s-a solicitat includerea în patrimoniul UNESCU, precum şi cu responsabilii cu probleme de urbanism, arhitectul şef al judeţului şi cu un reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în urma discuţiilor stabilindu-se o serie de măsuri în vederea respectării unui anumit regim al construcţiilor. Flutur a făcut referire în special la monumentele din localităţile Suceava, Gura Humorului, Arbore, Mănăstirea Humorului, Vatra Moldoviţei, Pătrăuţi, Putna, Dolhasca şi Mănăstirea Dragomirna.
Şeful administraţiei judeţene a precizat că în viitoarele Planuri Urbanistice Generale vor fi introduse reguli extrem de stricte cu privire la construcţiile din zona de protecţie din jurul mănăstirilor. „Le-am cerut primarilor o exigenţă sporită în autorizarea construcţiilor, dar şi să delimiteze o zonă de protecţie în jurul monumentelor pentru ca acestea să nu mai fie invadate de hoteluri şi pensiuni. Nu vrem să se ajungă în situaţia în care turiştii să caute o mănăstire printre hoteluri şi cabane”, a declarat Flutur. El a mai adăugat că vrea să-i atenţioneze pe toţi cei care tranzacţionează terenuri în apropierea mănăstirilor, în special păduri, că în zonele respective nu se vor mai putea face defrişări pentru a se construi cabane sau pensiuni. De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul discuţiei de ieri s-a discutat şi problema devierii traficului greu din zona mănăstirilor Arbore şi Suceviţa.
Nu în ultimul rând, şeful administraţiei judeţene a precizat că va solicita ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, alocarea unor fonduri pentru ca primăriile în care există monumente UNESCO să poată să-şi reînnoiască Planurile Urbanistice Generale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În zona de protecţie a monumentelor UNESCO nu se vor construi hoteluri şi pensiuni.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În zona de protecţie a monumentelor UNESCO nu se vor construi hoteluri şi pensiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei