Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aventuri penale

Trimişi în judecată pentru viol, deşi victima i-a iertat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din comuna Şerbăuţi au fost trimişi, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzaţi că au violat, în urmă cu aproape doi ani, o minoră în vârstă de 17 ani, deşi victima, care atunci a fost nevoită, pentru a scăpa, să sară la etajul II al unui bloc din cartierul George Enescu, i-a iertat pe violatori.
Bogdan Zuziac (28 de ani) şi Marius Hapenciuc (31 de ani), ambii din comuna Şerbăuţi, au fost daţi pe mâna judecătorilor, fiind acuzaţi de viol.

 

Scenariul stabilit de anchetatori

Povestea s-a petrecut, se explică în rechizitoriul procurorilor, pe 22 februarie 2008, atunci când victima, o fată din localitatea Mănăstirea Humorului, a venit la Suceava, să se întâlnească cu un prieten din copilărie. Acesta din urmă era însoţit de Zuziac şi, împreună, s-au dus într-un apartament din zona „Albina”, în care inculpatul stătea cu chirie.
Aici, l-au aşteptat pe cel de-al doilea inculpat, Marius Hapenciuc, planul fiind ca toţi patru să meargă împreună cu maşina lui Zuziac, la Şerbăuţi.
Planul iniţial s-a amânat, după ce băieţii, la iniţiativa lui Hapenciuc, s-au hotărât să întârzie plecarea şi să mai stea de vorbă la un pahar de alcool.
Văzând că tânărul care trebuia să-i ducă cu maşina a început să consume alcool, victima l-a sunat pe un verişor de-al său, solicitându-i acestuia să se întâlnească într-o staţie de autobuz din apropiere şi să o ducă acasă.
Când a vrut, însă, să iasă din acel apartament –au stabilit procurorii în urma anchetei – minora a observat că uşa era închisă, moment în care inculpaţii au început să devină agresivi.
Hapenciuc a dus-o pe minoră în balcon şi i-a spus fetei că va pleca din apartament doar după ce va întreţine relaţii sexuale cu el şi amicul său, Zuziac.
Pentru că fata a refuzat, a fost lovită peste faţă, şi, ulterior, forţată de cei doi inculpaţi să facă, pe rând, sex cu ei, în timp ce al treilea tânăr a rămas într-o altă cameră, susţinând ulterior că i-a fost frică să intervină.
Într-un moment de neatenţie a agresorilor, sub pretextul că merge să bea apă dintr-o sticlă de pe balcon, minora şi-a tras pantalonii şi a sărit pe geam, şchiopătând până în locul în care urma să se întâlnească cu vărul ei. Acesta din urmă o aştepta de aproape o oră şi când a aflat ce s-a întâmplat, a dus-o pe adolescentă direct la poliţie.
La aflarea veştii, mama victimei, externată recent de la Cardiologia Spitalului Judeţean, era cât pe ce să facă infarct, iar fiica ei a fost în stare de şoc o bună bucată de vreme, având chiar nevoie de consiliere psihologică.

 

„I-a venit urâta şi iraţionala idee de a sări de la balcon”

La câteva minute de la depunerea reclamaţiei, un echipaj de poliţie a fost trimis la apartamentul respectiv. Deşi nu au dat de suspecţi, oamenii legii au găsit în apartamentul respectiv sutienul victimei, bikinii acesteia, o bluză, o pereche de cizme, poşeta şi telefonul mobil.
A doua zi, poliţiştii au reuşit să pună mâna şi pe cei doi inculpaţi, care şi-au petrecut noaptea în camera unui amic din căminul universităţii.
În faţa anchetatorilor, tinerii au negat că ar avea vreo legătură cu violul.
Singurul care a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu victima a fost Hapenciuc, însă –a precizat tânărul –cu consimţământul minorei.
Arestaţi preventiv, cei doi tineri nu au stat prea mult în spatele gratiilor (n.r. –mai puţin de o lună), fiind puşi în libertate, mai ales după ce, la dosar, a fost depusă o declaraţie notarială prin care minora care a reclamat violul susţinea că, de fapt, a fost sex de plăcere.
Povestea săritului pe balcon, se explica în aceea declaraţie notarială, a fost cauzată de panica de a nu fi găsită în apartamentul cu pricina de verişorul ei, care i-a spus la telefon că se află în zonă. „I-a venit urâta şi iraţionala idee de a sări de la balcon”, se explica negru pe alb în documentul care le-a deschis celula celor doi tineri acuzaţi de viol.
În privinţa reclamaţiei la poliţie, tot în actul respectiv, se arata că povestea violului a fost inventată de frica părinţilor şi a poliţiştilor.
La o zi după ce a semnat acea declaraţie notarială, minora a plecat spre Israel, la o mătuşă de-a sa, care este medic acolo, urmând să fie în continuare consiliată psihologic.

 

Procurorii susţin că nu există dubii în privinţa violului

Procurorii anchetatori spun că mama şi bunica victimei au fost contactate de mai multe ori în acea perioadă de tatăl unuia dintre inculpaţi, care este profesor la Şerbăuţi, şi care le-a propus să se împace.
Deşi în primă fază a refuzat, adolescenta în vârstă de 17 ani a fost convinsă în cele din urmă să-i ierte pe inculpaţi şi să consemneze acest lucru printr-un act notarial, semnat de ea şi de mama acesteia.
În momentul în care mama victimei a fost chemată la poliţie, pentru a fi audiată în legătură cu acel document notarial, femeia a declarat că nu l-a citit, întrucât a fost sunată chiar în acele momente de un vecin care i-a spus că a izbucnit un incendiu la locuinţa ei.
Femeia a declarat că nu e adevărat ce scrie în acel act notarial, întrucât ea şi fiica ei au fost de acord să se împace, să-i ierte pe violatorii ei, dar nicidecum să nege violul, aşa cum reiese din actul cu pricina.
Procurorii care s-au ocupat de caz au stabilit că, în urma probatoriului pe care l-au strâns pe perioada anchetei, nu există nici un dubiu asupra violului, şi au decis să-i dea pe Bogdan Zuziac şi Marius Hapenciuc pe mâna judecătorilor.
Magistraţii Judecătoriei Suceava urmează să stabilească dacă într-adevăr cei doi sunt vinovaţi sau nu de acuzaţiile ce li se aduc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi în judecată pentru viol, deşi victima i-a iertat.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trimişi în judecată pentru viol, deşi victima i-a iertat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei