Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsură

Sucevenii care refuză vaccinul împotriva gripei noi şi-ar putea plăti tratamentul dacă se îmbolnăvesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Persoanele care fac parte din grupele de risc - poliţiştii, grănicerii, profesorii, doctorii, asistentele, infirmierele, elevii, studenţii, bolnavii cronici – şi care refuză să se vaccineze contra virusului pandemic A/H1N1 şi-ar putea plăti singuri tratamentul şi spitalizarea, în cazul în care se îmbolnăvesc.
Aşa a anunţat ieri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Adrian Streinu-Cercel, care a arătat că se pregăteşte un ordin prin care cei care au respins serul şi s-au îmbolnăvit să achite din propriul buzunar testul pentru depistarea virusului, medicaţia şi internarea.
„Există prevedere în Codul Penal că, dacă cineva favorizează răspândirea unei boli, este pasibil de pedeapsă”, a spus oficialul de la Bucureşti. Iniţiativa este salutată la Suceava, unde şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Alexandru Lăzăreanu, a apreciat că „cei care nu se vaccinează îşi asumă un risc, iar pentru asta trebuie să plătească”.

 

Autorităţile fac apel la responsabilitatea civică

Spre deosebire de vaccinul sezonier, utilizat de mai bine de 30 de ani, multe persoane nu au încredere în noul produs contra virusului A/H1N1 şi amână sau chiar refuză imunizarea.
Autorităţile spun, însă, că numărul de îmbolnăviri va continua să crească şi, în mod evident, este inevitabilă apariţia de forme severe care, la persoanele cu boli cronice sau cu predispoziţie la afecţiuni cardiovasculare, pulmonare sau de nutriţie, pot duce la decese.
Autorităţile fac apel la responsabilitatea civică, arătând că fiecare persoană trebuie să fie conştientă că are obligaţia de a se proteja atât pe ea, cât şi pe cei din jur, explicând că o persoană bolnavă care se izolează la domiciliu se poate însănătoşi după şapte zile, dacă nu are alte afecţiuni, chiar şi în cazul în care face o formă severă de boală. Însă, dacă acea persoană bolnavă continuă să meargă la serviciu, cu siguranţă îi va infecta şi pe cei din jur, fiind posibil ca unii dintre aceştia să facă forme severe de boală sau chiar letale.

 

4.028 de suceveni, vaccinaţi până în prezent împotriva gripei noi

În judeţ, campania de vaccinare împotriva gripei noi a persoanelor incluse în categoriile de risc a început cu stângul.
Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, până în prezent, au fost imunizate contra virusului A/H1N1 un număr de 4.028 de persoane, cele mai multe, 3.312, fiind din rândul cadrelor medico-sanitare. Totodată, au fost vaccinaţi 186 de elevi de liceu cu vârsta mai mare de 16 ani, 65 de studenţi şi elevi ai şcolilor postliceale, 353 de angajaţi ai unor instituţii publice şi 112 de bolnavi cronici.
În judeţul Suceava, de la declanşarea pandemiei de gripă nouă, numărul cazurilor de boală confirmate a ajuns la 169, iar al deceselor la cinci.
Dacă iniţiativa MS se va materializa, cei care refuză vaccinarea împotriva gripei noi vor plăti 200 de lei, contravaloarea testului pentru depistarea virusului AH1N1, la care se adaugă alte sume cuprinse între 1.400 şi 2.500 de lei, pentru şapte zile de tratament în spital, în cazul în care nu au apărut complicaţii. Dacă apar complicaţii, costul de spitalizare creşte sensibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care refuză vaccinul împotriva gripei noi şi-ar putea plăti tratamentul dacă se îmbolnăvesc.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Sucevenii care refuză vaccinul împotriva gripei noi şi-ar putea plăti tratamentul dacă se îmbolnăvesc3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Question trimis de
(17 dec 2009, 11:30:08
As dori sa-l intreb si eu pe Streinu-Cercel, care mananca xxx cu lingura, si pe Lazareanu, care-l sustine, daca au habar cate procese vor avea de infruntat in cazul in care o astfel de prostie devine lege. Bine, nu vad cum ar putea deveni legal, dar prostia in tara asta e mare...

Asadar, musiu Lazareanu, ia explica matale PENTRU CE MAI PLATIM NOI, bizonii, CONTRIBUTII DIN SALARIU LA SISTEMUL DE SANATATE? Ca sa imi refuzi tu dreptul la tratament?

PENTRU CE VREI SA MA OBLIGI SA FAC UN VACCIN NETESTAT INDEAJUNS, SI CU POSIBILE EFECTE SECUNDARE GRAVE? Nu va ies comisioanele de la firmele de medicamente, nu se vaccineaza lumea? Chiar nu va e rusine, ati ajuns sa nu mai aveti deloc obraz pentru 2 lei din comision? Asa de ieftina e constiinta in ziua de azi? Numai partile bune le spui despre vaccin, Lazareanule, dar uiti sa mentionezi ca in alte tari SE MOARE din cauza vaccinului, se produc AVORTURI SPONTANE...
1.1  RE: Question trimis de
(17 dec 2009, 11:32:55
Continuare:

Sa ne spuna dl Lazareanu de ce nu se vaccineaza gravidele si copiii? De bun ce e vaccinul? Sa ne spuna el pe ce perioada s-a facut testarea "cobailor" umani cu acest vaccin. Si pe cati oameni? Si sa ne precizeze dupa aia daca perioada de testare si numarul de subiecti sunt conforme cu standardele de testare pentru orice medicamente! In special pentru un vaccin.
2.   NOI trimis de
(17 dec 2009, 14:51:35
Cobaii sunt cei care isi fac vaccinul...Nu se stie prea multe despre acest vacin si nu te imunizeaza 100% impotriva virusului...Asa ca prefer sa nu-mi fac vacinul si sa devin cobaiul lor...Vor sa ni-l bage cu forta pe gat???Vor sa se mai imbogateasca si mai mult pe seama noastra???Cat o sa le mai mearga si pana unde???
3.   Incredibil trimis de
(17 dec 2009, 15:10:47
astia vor sa ne duca de nas ca pe niste copii ... stiind ca starea noastra materiala nu e din cele mai bune vor sa ne bage pe gat o porcarie de vacin impusa de UE probabil ... NU VA VACCINATI !!!
4.   O mare prostie trimis de
(17 dec 2009, 20:37:16
Fratilor, asa a fost si cu gripa aviara. Abureli peste abureli. Gripa porcina e tot un fel de gripa dar ceva mai serioasa, care netratata din timp poate duce la unele complicatii. Intr-adevar se moare de la gripa asta dar in cazul in care persoanele respective mai sufera si de alte boli, cum ar fi cele cardiovasculare sau de alta natura. E sezonul rece fratilor, e firesc sa se imbolnaveasca oamenii de gripa. Vaccinul asta mi se pare o prostie si nu-l recomand nimani, pentru ca nici macar cadrele medicale nu il accepta si nu se vaccineaza. Deoarece n-a fost testat indeajuns, vaccinul poate cauza reactii adverse si efecte secundare grave, cum ar fi malformatii ale tesuturilor (a se cauta fata din America care s-a vaccinat contra gripei porcine si a ajuns saraca, cum a ajuns) si alte complicatii. Oricum am auzit ca vaccinul asta iti distruge sistemul imunitar propriu pentru a se instala el comod si provizoriu in organismul tau. Deci iti faci vaccinul, ti se pare ca e benefic pentru >>>
5.   Test trimis de
(18 dec 2009, 01:08:02
test
6.   :|| trimis de
(18 dec 2009, 01:09:51
hm , nu pot posta replica la acest articol.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei