Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu spune că vrea în Cabinetul Boc, Geoană răspunde că participarea PSD în Guvern este exclusă

Joi, 17 Decembrie 2009 (18:20:27)

Fostul ministru PSD al Muncii, Marian Sârbu a declarat, potrivit "Q-Magazine", că şi-ar dori să intre în noul Cabinet Boc, cu un minim sprijin din partea partidului, iar preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, a răspuns că participarea PSD în Guvern este exclusă.

"Aş intra într-un guvern PDL cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului şi simt că acesta nu există, în ciuda dorinţei mele", a spus Sârbu, citat în exclusivitate de "Q-Maganize".

El a menţionat, potrivit sursei, că este exclusă plecarea sa din PSD şi că nu va fi vreodată un electron care iese de pe orbită.

În replică, liderul PSD Mircea Geoană a precizat că Traian Băsescu şi Emil Boc trebuie să îşi asume guvernarea şi că participarea PSD la aceasta este exclusă, el comentând astfel declaraţia lui Marian Sârbu, care ar fi dispus să ocupe funcţia de ministru al Muncii, dacă PSD l-ar sprijini.

"La noi lucrurile sunt extrem de clare. Dacă domnul Băsescu şi domnul Boc vor să guverneze, să-şi aume responsabilitatea guvernării. Propunerea noastră a fost de un Guvern de uniune naţională, cu un premier acceptat de toate părţile. Dacă această formulă nu este posibilă, participarea nostră este exclusă", a precizat Geoană, comentând astfel declaraţia social-democratului Marian Sârbu, care precizase anterior că este dispus să ocupe funcţia de ministru al Muncii, dacă PSD l-ar susţine în acest demers.

Şeful statului le-a spus liderilor PSD, miercuri, la consultările de la Cotroceni, să analizeze propunerea de a participa la guvern de uniune naţională, el menţionând în discuţii că şi-ar dori ca Marian Sârbu să fie ministru în viitorul Cabinet şi subliniind că obiectivul său este un guvern sigur.

Băsescu a invitat PSD să analizeze posibilitatea de a participa la un Guvern de uniune naţională, în cele două zile în care el va fi plecat din ţară, la Copenhaga.

Invitaţia a fost făcută de şeful statului ca replică la afirmaţia liderului PSD, Mircea Geoană, care a apreciat că formula în care noul Guvern va fi "securizat" (în sensul de asigurare a unei majorităţi stabile, n.r.) pe tipicul Cabinetului Boc este "foarte proastă" pentru ţară.

Băsescu a precizat, totodată, că doreşte o formulă guvernamentală amplă, el optând pentru "securizarea" noului Guvern.

Băsescu l-a nominalizat, joi, pe Boc drept premier desemnat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu spune că vrea în Cabinetul Boc, Geoană răspunde că participarea PSD în Guvern este exclusă.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu spune că vrea în Cabinetul Boc, Geoană răspunde că participarea PSD în Guvern este exclusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei