Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Petarde „rătăcite” prin Bazar, confiscate de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat, în urmă cu două zile, peste 2.000 de petarde şi artificii, pe care un bărbat încerca să le comercializeze în zona Bazarului din municipiul Suceava.
Din declaraţiile comerciantului a rezultat că materialele pirotehnice au fost cumpărate din Bucureşti în anii anteriori şi i-au rămas pe stoc.
Poliţiştii au găsit asupra comerciantului, Florin G., în vârstă de 38 de ani, localnic din municipiul Suceava, un număr de 2.336 de astfel de materiale pirotehnice, toate din clasele II şi III de risc, a căror comercializare este interzisă.
Proprietarul mărfii s-a ales cu dosar penal, petardele şi artificiile, în valoare de 3.000 de lei, fiindu-i confiscate.
În acest an, poliţiştii suceveni au mai făcut o singură captură de acest gen, un moldovean fiind depistat în trafic în timp ce transporta 370 de tuburi cu încărcătură pirotehnică, achiziţionate, după cum a mărturisit bărbatul, tot din Bazarul Sucevei.
De altfel, poliţiştii spun că în acest an comerţul de petarde şi alte materiale de acest gen este la un nivel foarte scăzut, cei care mai pun în vânzare ilegal astfel de produse, în pieţe, fiind de obicei din rândul celor rămaşi cu marfă pe stoc. Această situaţie se explică prin faptul că materialele pirotehnice nu mai sunt căutate de clienţi, moda folosirii acestora pierzându-se aproape în totalitate, la aceasta contribuind din plin şi înăsprirea drastică a legii în cazul folosirii petardelor interzise.
Conform prevederilor legale, persoanele fizice pot deţine şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice doar din clasa I, excepţie făcând petardele, pocnitorile şi obiectele zburătoare luminoase din această clasă. Cei prinşi cu materiale pirotehnice interzise se aleg cu dosare penale, fiind interzisă inclusiv deţinerea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petarde „rătăcite” prin Bazar, confiscate de poliţie.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Petarde „rătăcite” prin Bazar, confiscate de poliţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei