Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri

Peste 450 de apartamente din municipiul Suceava vor fi reabilitate termic anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reabilitare termică a blocurilor va continua şi în 2010. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a propus Consiliului Local, în şedinţa de miercuri, dezbaterea şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru încă 25 de blocuri din zona centrală a municipiului Suceava, blocuri care cumulează 454 de apartamente. Nouă blocuri sunt pe strada Ştefan cel Mare, două pe strada Republicii, două pe strada Slt. Ienceanu, trei pe strada Anastasie Crimca şi câte unul de pe străzile 1Mai, Ana Ipătescu, Mihai Viteazul, Ion Vodă Viteazul, Aleea Trandafirilor, Vasile Bumbac, Mitropoliei şi Curtea Domnească. Lungu a precizat că aceste imobile fac parte din lista de priorităţi aprobată de Consiliul Local.
„Urmează să ne adresăm Guvernului, Ministerului Dezvoltării Regionale, ca să ne prindă în prima tranşă de finanţare, în aşa fel încât să putem începe lucrările din primăvară, în tihnă, în condiţii atmosferice prielnice”, a declarat primarul Ion Lungu, ieri, în conferinţă de presă.

 

Izolarea termică a patru blocuri, finalizată anul viitor

În ceea ce priveşte blocurile care au intrat în reabilitare termică în acest an, până la sfârşitul lunii decembrie numărul celor recepţionate vor fi de doar 12, iar pentru restul de patru finalizarea se amână pentru anul viitor. Nici unul dintre termenele date de primărie pentru luna decembrie nu a fost respectat de firmele care au rămas în urmă cu lucrările şi aşa s-a ajuns în situaţia ca, la patru blocuri, schelele să rămână pe poziţii până la primăvară.
Lungu a precizat că pentru restanţieri plata va fi făcută doar parţial, în funcţie de procentul de lucrări executat. Firmele care şi-au respectat contractul vor fi plătite integral. Potrivit lui Lungu, situaţiile de plată vor fi transmise la Guvern pentru decont, sumele urmând a fi completate de primărie şi asociaţiile de proprietari.
„Facem demersuri la Guvern pentru a se plăti până la Crăciun”, a spus Lungu.
Pentru a evita situaţiile apărute în acest an, când graficele de lucrări nu au fost respectate de unele dintre firmele care au câştigat licitaţiile pentru reabilitarea termică, primarul de Suceava a afirmat că va solicita juriştilor să identifice baza legală, pentru ca cei care au creat probleme să nu mai fie acceptaţi la licitaţiile organizate de municipalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 450 de apartamente din municipiul Suceava vor fi reabilitate termic anul viitor.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 450 de apartamente din municipiul Suceava vor fi reabilitate termic anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei