Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

E.ON Gaz Distribuţie recomandă verificarea şi curăţarea coşurilor de fum

Joi, 17 Decembrie 2009 (15:17:40)

Pentru evitarea intoxicaţiei cu monoxid de carbon şi a asfixiilor, E.ON Gaz Distribuţie recomandă consumatorilor de gaze naturale să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, o dată obligatoriu înaintea începerii sezonului rece, şi doar prin intermediul firmelor autorizate.
În pofida informării făcute de către E.ON Gaz Distribuţie cu privire la riscurile pe care le reprezintă neverificarea şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse, incidenţa cazurilor grave de intoxicaţie cu monoxid de carbon şi a asfixiilor a crescut în ultimii ani.
Numai anul trecut, în aria de competenţă a companiei E.ON România, s-au înregistrat 70 de evenimente grave de intoxicaţie sau asfixiere cu monoxid de carbon, în urma cărora 131 de persoane au avut de suferit, iar 52 de persoane au decedat. Majoritatea acestor evenimente au fost înregistrate în timpul sezonului rece şi au avut drept cauză lipsa tirajului sau obturarea coşurilor de evacuare a gazelor arse.
Pe lângă obligativitatea verificării şi curăţării coşurilor de fum, E.ON Gaz recomandă consumatorilor de gaze naturale montarea de dispozitive de protecţie deasupra acoperişurilor şi supravegherea sau chiar oprirea arzătoarelor la vânturi puternice. Reprezentanţii E.ON Gaz atrag atenţia şi asupra demontarii sau închiderii obturatoarelor de evacuare a gazelor arse la sobele de gătit, ce pot reprezenta un pericol major de intoxicare cu monoxid de carbon.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E.ON Gaz Distribuţie recomandă verificarea şi curăţarea coşurilor de fum.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E.ON Gaz Distribuţie recomandă verificarea şi curăţarea coşurilor de fum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei