Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri periculoase

Tâlhărit de cinci indivizi, de marfă de aproape 7000 de lei, cu un pistol de jucărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr din Siret care se ocupa cu contrabanda de ţigări fără timbru a fost tâlhărit de cinci indivizi, cu un pistol de jucărie, de marfă în valoare de aproape 7000 de lei.
Tâlhăria s-ar fi petrecut în zona „Serpentine” a municipiului Suceava, unde contrabandistul cu ţigări a fost atras într-o cursă.
Trei dintre suspecţi au fost prinşi de poliţişti, fiind duşi, ieri, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.
Vinerea trecută, în jurul orei 21:00, Mihai Dulgheriu, în vârstă de 19 ani, a sesizat poliţia că, în urmă cu o oră, a fost contactat de un tânăr necunoscut care l-a chemat la Suceava, arătându-se interesat să cumpere 200 de cartuşe de ţigări, marca „More” şi „Strand”.
După ce s-au întâlnit, clientul s-a urcat în maşina vânzătorului de ţigări şi, la solicitarea primului, s-au deplasat în zona „Serpentine”, acolo unde urma să mai vină o altă persoană interesată de tranzacţia cu ţigări fără timbru.
În momentul în care Mihai Dulgheriu a oprit maşina, în spatele său a tras un autoturism marca Alfa Romeo, cu numere de înmatriculare italiene, din care au coborât trei tineri necunoscuţi care, sub ameninţarea unui cuţit şi a unui pistol, l-au jefuit de toate cele 200 de cartuşe de ţigări pe care le avea în portbagaj, marfa fiind în valoare de circa 6700 de lei.
Marţi, la câteva zile după reclamaţie, judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit să dea şi de urma a trei dinspre suspecţi, Alexandru şi Andrei Oroş, ambii în vârstă de 21 de ani, gemeni, din municipiul Suceava, şi un anume Cristi-Costel Cojocar, de 28 de ani, din aceeaşi localitate.
Poliţiştii au stabilit că, alături de cei trei, mai sunt şi alţi doi suspecţi, Alexandru-Vasile Seredenciuc (23 de ani) şi Daniel Ioan Bidalah (22 de ani, tot din Suceava, dispăruţi în prezent de la domiciliu.

 

Scenariul tâlhăriei

Cei cinci suspecţi, susţin anchetatorii, au plănuit tâlhărirea tânărului din Siret, mizând pe ideea că acesta nu va face reclamaţie, întrucât marfa pe care vroiau să o ia era de contrabandă.
Andrei Oroş ar fi fost cel care l-a sunat pe vânzătorul de ţigări şi i-a dat întâlnire în parcarea de la Iulius Mall, unde au negociat preţul de vânzare.
Ulterior, explică surse judiciare, cei doi au mers pe strada Nicolae Labiş ( zona Serpentine), unde urmau să descarce ţigările într-un alt autoturism, Alfa Romeo, în care se aflau ceilalţi patru inculpaţi.
După ce-au încărcat ţigările, victima ar fi fost ameninţată de Bidalah cu un pistol de jucărie, tânărul spunându-i că nu-i dă nici un ban, că oricum marfa era de contrabandă.
Ulterior, cei cinci inculpaţi ar fi vândut cele 200 de cartuşe de ţigări cu 4000 de lei, fiecăruia revenindu-i suma de 800 de lei.

 

Doi fugiţi, doi lăsaţi în libertate şi doar unul după gratii

În cursul zilei de ieri, gemenii Oroş şi Cristi-Costel Cojocar au fost duşi de poliţişti în faţa procurorilor.
După ore întregi de audieri, anchetatorii au decis să-i lase în libertate pe fraţii Oroş, mai ales că de la aceştia s-a recuperat o parte din prejudiciu, 1600 de lei, iar în timpul anchetei cei doi au colaborat cu poliţiştii şi procurorul de caz.
Al treilea suspect, însă, Cojocar, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, propunere însuşită de magistraţii Judecătoriei Suceava, tânărul fiind încarcerat în arestul poliţiei.
Ceilalţi doi suspecţi, Bidalah şi Seredenciuc, sunt în continuare căutaţi de judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlhărit de cinci indivizi, de marfă de aproape 7000 de lei, cu un pistol de jucărie.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 17 voturi
Tâlhărit de cinci indivizi, de marfă de aproape 7000 de lei, cu un pistol de jucărie4.3517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei