Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Trafic rutier în ritm de melc şi întârzieri pe calea ferată, din cauza ninsorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ninsoarea abundentă căzută începând de marţi în judeţul Suceava, prima din acest an, a creat probleme mari pe şosele, pe numeroase porţiuni de drum conducătorii auto fiind nevoiţi să ruleze cu viteze foarte mici pentru a evita accidentele. Şi pe calea ferată zăpada a dus la încetinirea vitezelor de rulare a trenurilor, întârzierile fiind de până la 85 de minute.
Conform prognozelor, greul abia începe, în judeţ fiind aşteptate ninsori şi viscol.

 

Primele probleme majore au apărut în noaptea de marţi spre miercuri. Pe DN 17, în comuna Ilişeşti, şi pe DJ 209D, în Şerbăuţi, s-a format polei, circulaţia desfăşurându-se cu mare greutate timp de câteva ore. De asemenea, tot pe DN 17, pe porţiunea din localităţile Vama, Pojorâta şi Sadova, căderile abundente de zăpadă au făcut ca maşinile să înainteze cu viteze foarte mici, fără ca circulaţia să fie, însă, blocată exemplar.
Intervenţia autorităţilor a fost destul de promptă, din zorii zilei de marţi pe şosele intervenind 25 de utilaje de deszăpezire, în timp ce ieri în judeţ au acţionat 50 de maşini. De asemenea, şi poliţiştii au fost scoşi în stradă. Conform inspectorului Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pe parcursul nopţii, pe raza judeţului au acţionat 75 de poliţişti, cu 39 de autovehicule, pentru fluidizarea traficului, în timp ce ieri efectivele au fost suplimentate, până la 120.
Pe parcursul zilei de ieri, circulaţia a continuat să fie anevoioasă, în condiţii de iarnă, însă până aseară nici un sector de drum nu era închis din cauza zăpezii.

 

Accidente din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum

Pe parcursul zilei de marţi s-au înregistrat şi două accidente rutiere, pe fondul condiţiilor de drum. Mai întâi dimineaţă, în jurul orei 9.30, pe DN 2E, în comuna Vadu Moldovei, Viorel R., un şofer în vârstă de 64 de ani, din Vrancea, a ajuns cu maşina în afara drumului, în şanţ, o femeie care îl însoţea fiind rănită grav. Poliţia precizează că şoferul nu a adaptat viteza, într-o curbă deosebit de periculoasă, la carosabilul acoperit cu zăpadă, cauză din care a scăpat maşina de sub control.
La ora 13.00, un accident aproape identic s-a petrecut pe DN 2, în apropiere de Cumpărătura. Cătălin P., în vârstă de 33 de ani, din comuna Forăşti, aflat la volanul unui autoturism, a intrat cu viteză într-o curbă la stânga, din cauza drumului acoperit cu zăpadă derapând şi răsturnându-se. Şi în acest caz, victimă a accidentului a fost o pasageră care îl însoţea.
În afara celor două accidente, pe raza judeţului s-au mai înregistrat zeci de tamponări, în general, când cad ninsori, acestea fiind evenimentele rutiere predominante.

 

Trenurile din Sudul ţării au avut cele mai mari întârzieri

Şi în traficul feroviar s-au înregistrat probleme destul de mari, întârzieri importante având trenurile venite din Sudul ţării. Cel mai greu a mers acceleratul 1851 Constanţa – Suceava, care a ajuns la Suceava ieri la ora 8.00, cu 85 de minute întârziere. De asemenea, şi trenurile venite din Bucureşti au întârziat, rapidul de la ora 6.00 ajungând în jurul orei 7.00, în timp ce garnitura intercity care trebuia să ajungă la 12.20 a sosit în jur de 12.50. De asemenea, întârzieri mai mici au înregistrat şi trenurile venite de la Timişoara şi Braşov. Specialiştii CFR au precizat că probleme mult mai mari pot apărea în cazul în care se manifestă şi viscolul.

 

Prognozele nu sunt optimiste

Din păcate, veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Începând de ieri de la prânz a intrat în vigoare un nou cod galben, fiind preconizate ninsori abundente însoţite şi de vânt intensificat, avertizarea fiind valabilă până astăzi la ora 12.00, cu posibilitatea de a fi chiar prelungită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic rutier în ritm de melc şi întârzieri pe calea ferată, din cauza ninsorii.
 Vizualizări articol: 2665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trafic rutier în ritm de melc şi întârzieri pe calea ferată, din cauza ninsorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei