Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De duminică

Termica intenţionează să dea căldură şi în timpul zilei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caloriferele locuitorilor din municipiul Suceava ar putea furniza căldură non-stop, de duminică, dacă temperaturile exterioare se menţin la fel de scăzute.
Conducerea societăţii de termoficare va pune în aplicare această măsură, dacă este necesară, cu atât mai mult cu cât de duminică va fi pornită şi termocentrala pe huilă. În prezent, în municipiul Suceava, căldura şi apa caldă este furnizată de la cazanele de termoficare pe gaz metan, din spatele întreprinderii Ambro.
Decizia de a pune în funcţiune termocentrala, care produce şi energie electrică, în cogenerare cu cea termică, vine ca urmare a furnizării unui necesar mult mai mare de gigacalorii, odată cu începerea furnizării căldurii şi apei calde şi în cartierele Obcini şi George Enescu.

 

Obcini şi George Enescu, singurele cartiere rămase fără apă caldă şi căldură

În prezent, întreg cartierul Obcini şi cea mai mare parte a cartierului George Enescu nu beneficiază de agent termic, din cauza lucrărilor pe magistrala II de termoficare, efectuate în zona Maraton.
“Am fost azi în teren şi sunt foarte mari şanse ca de sâmbătă seara să poată fi furnizată căldură şi în Obcini. Subtraversarea străzii în zona Maraton a fost făcută fără probleme şi fără a mai fi necesară spargerea asfaltului, iar întârzierile de pe acest tronson, la care ne gândeam chiar să renunţăm anul acesta, au fost recuperate printr-un efort susţinut”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
În funcţie de cât de rapid vor fi finalizate sâmbătă lucrările la magistrala II de termoficare, Termica va începe să umple instalaţiile cu agent termic şi să pornească punctele termice din cartierele Obcini şi George Enescu, încât, cel târziu duminică, apa caldă şi căldura ar trebui să fie disponibile şi locuitorilor din zonele respective.
Excepţiile le constituie în continuare sucevenii racordaţi la punctele termice Obcini 1, Zamca 5, Cuza Vodă 6, A 4 Tipografie şi George Enescu 4/3/1, la care se lucrează încă la modernizarea lor şi înlocuirea conductelor vechi, dar şi două puncte termice – PT George Enescu 4/3/2 şi George Enescu 4/3/3, care sunt alimentate direct din George Enescu 4/3/1.
Conform conducerii societăţii de termoficare, cele trei puncte termice din George Enescu vor fi puse în funcţiune săptămâna viitoare, la celelalte patru puncte termice lucrările de modernizare urmând a fi finalizate în jurul datei de 25 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica intenţionează să dea căldură şi în timpul zilei.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Termica intenţionează să dea căldură şi în timpul zilei2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei