Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri de iarnă

Rosal, pregătit să împrăştie sare şi nisip pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă temperaturile scăzute din ultimele zile ar duce la formarea poleiului pe străzile Sucevei, echipele de intervenţie sunt pregătite să acţioneze la orice oră, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Edilul-şef al municipiului a precizat că a atenţionat firma Rosal, care se ocupă de salubrizarea oraşului, să fie pregătită de intervenţii încă de când a fost dată avertizarea de cod galben.
“Există încă stocuri de sare şi de nisip de anul trecut, utilajele de deszăpezire sunt aceleaşi ca şi anul trecut, încât nu ar trebui să fie probleme dacă se formează polei”, a spus Ion Lungu, care va face şi o verificare a dotărilor de care dispune Rosal, în cursul săptămânii viitoare.
Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a confirmat faptul că de anul trecut au rămas în stoc 200 de tone de sare şi 300 de tone de nisip, alte 1000 de tone din fiecare urmând să le fie livrate la începutul săptămânii viitoare.
“Pentru început, avem şapte utilaje – sărăriţe şi maşini cu pluguri, pregătite să intervină în orice moment, dar dacă situaţia o cere, putem monta în scurt timp pluguri la maşinile de salubrizare. Echipa de intervenţie este deja stabilită, iar dispecerul ţine legătura cu ei şi pe timpul nopţii, pentru a-i trimite acolo unde este necesar”, a spus Adrian Niculescu.

 

Suceava renunţă la soluţia Safecote

Din această iarnă, utilajele Rosal nu vor mai împrăştia pe principalele artere de circulaţie soluţie de deszăpezire Safecote, despre care se spune că nu afectează compoziţia asfaltului.
“Renunţăm la soluţia Safecote de combatere a poleiului. Este şi mult prea scumpă, dar are şi efecte dezastruoase asupra spaţiilor verzi de pe marginea drumului. În primăvară, toţi arbuştii ornamentali şi florile din zonele unde a fost dat cu Safecote în iarnă s-au uscat. Preferăm sarea şi nisipul, care s-au dovedit eficiente, nu costă mult şi nici nu afectează mediul înconjurător”, a spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal, pregătit să împrăştie sare şi nisip pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosal, pregătit să împrăştie sare şi nisip pe străzile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(17 oct 2009, 14:02:25
Oare c�nd vor fi pregatiti sa faca curatenie in oras?
1.1  RE: Sa traiti bine trimis de
(17 oct 2009, 15:20:55
Prea mari sanse nu sunt momentan,mister Herman,deoarece ar trebui sa se poata circula pe toate strazile orasului intai si intai,apoi sa poata intra la locul faptei cei de la Rosal.Eu nu o sa fiu chiar atat de critic la adresa lor,pt ca in functie de posibilitati se face totusi curatenie in orasul asta cat de cat,sa ma exprim ca iubitul meu primar.Mai ramane sa si putem circula cat de cat prin oras,ma refer la gropile,transeele nereparate,ca si onoarea nereperata a lui dom Mitica din Caragiale.Un lucru nu o sa-l inteleg si pace cu cei de la Rosal:de ce plimba ziua masinile alea care se fac ca aspira mizeria si praful de pe strazi?Aici sunt 2 aspecte:blocarea traficului fara rost;si al 2-lea e inutilitatea evidenta a acestora.Sa verifice cineva in urma trecerii lor pe orice portiune si o sa vada daca am dreptate sau ba!Sa fie doar de ochii lumii ca sa zicem ca se face treaba,sau ca sa-si faca nr de km sa poata fi platiti.Eficienta lor e zero barat,cu siguranta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei