Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din nou în instanţă

Severin cere rejudecarea în alte două dosare de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Severin Tcaciuc consideră că nu a avut parte de procese echitabile în România, motiv pentru care a depus cereri pentru rejudecarea dosarelor în care a fost condamnat definitiv şi irevocabil. Judecătoria Suceava a înregistrat două cereri de rejudecare, care se adaugă celei depuse la Judecătoria Bistriţa.

 

În cele două cereri înregistrate la Judecătoria Suceava, Severin Tcaciuc arată că atât la judecata de fond, cât şi în căile de atac nu şi-a putut construi apărarea.
„Nu am avut posibilitatea să particip nemijlocit, astfel încât nu am beneficiat de garanţiile unui proces echitabil”, se arată în justificările controversatului om de afaceri originar din Bosanci.
Cele două cereri de rejudecare au fost depuse într-un dosar în care Severin Tcaciuc a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, respectiv într-o cauză care a fost soluţionată de judecători cu o condamnare de 2 ani de închisoare.
Într-unul din dosare, Severin Tcaciuc a fost trimis în judecată împreună cu fostul contabil şef al firmelor sale, Ioan Moroşanu. Faptele priveau infracţiunile de evaziune fiscală, prin aceea că în perioada martie-noiembrie 2000, prin mijloace frauduloase, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma de 5,025 miliarde de lei vechi, plus majorări şi dobândă. Operaţiunile clandestine cu produse petroliere s-au derulat prin intermediul firmei SC Severin SRL Bosanci. În final, atât Severin Tcaciuc, cât şi Ioan Moroşan au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

 

Obligat la cheltuieli judiciare de 500 de milioane de lei vechi

Al doilea dosar priveşte infracţiunile comise de Severin Tcaciuc în calitate de administrator al SC Caravan SA Fălticeni. Judecătorii au constatat aici că bosânceanul se face vinovat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii. Cea mai mare pedeapsă în acest caz a fost de 2 ani de închisoare, iar magistraţii au stabilit şi faptul că Severin Tcaciuc are de plătit către bugetul de stat aproape 3,5 miliarde de lei vechi, la care se adaugă majorări de întârziere şi dobânda legală aferentă. În acest ultim dosar, cheltuielile judiciare au fost calculate la 505 milioane de lei vechi.

 

Condamnat doi ani pentru ultraj

Un al treilea dosar în care Severin Tcaciuc a depus cerere de rejudecare se află la Judecătoria Bistriţa. Este vorba de condamnarea în cazul poliţistului Dumitru Elisei, pe care Severin Tcaciuc l-a lovit în timpul misiunii.
În acest dosar de ultraj, magistraţii Judecătoriei Bistriţa l-au condamnat pe Severin Tcaciuc la doi ani de închisoare. Soluţia a fost contestată, dar Tribunalul Bistriţa-Năsăud a menţinut condamnarea şi l-a obligat pe sucevean şi la plata a 200 de milioane de lei vechi în beneficiul poliţistului agresat.

 

Scurt istoric Severin Tcaciuc

Serialul Severin Tcaciuc a început în mai 2001, când omul de afaceri a fost arestat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava (n.r. – la acea vreme mandatele de arestare erau emise de procurori şi nu de judecători, aşa cum se întâmplă astăzi). Eliberat de instanţe, el a fost rearestat succesiv de mai multe ori. În decembrie 2001 a fost eliberat, iar pe 28 februarie 2003, cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere, a fugit din ţară prin Vama Borş.
Ulterior, s-a stabilit la Viena, iar statul român a depus patru cereri de extrădare pe numele său. Printr-o decizie a Tribunalului de Land pentru Cauze Penale Viena, Ministerul Justiţiei din România a fost anunţat pe 12 august 2009 că toate cererile de extrădare au fost acceptate, iar Severin Tcaciuc se află în custodia autorităţilor austriece. Câteva zile mai târziu a fost trimis în România, iar acum se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin cere rejudecarea în alte două dosare de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Severin cere rejudecarea în alte două dosare de la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei