Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înnoire

Tractoarele vechi se pregătesc pentru programul “Rabla”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deţinătorii de tractoare şi combine pentru cereale din municipiul Fălticeni încă trăiesc din „amintirile” tehnologiei socialiste, cumpărată de la I.A.S., SMA-urile şi CAP-urile din comunele limitrofe urbei de pe Şomuz, dar vor avea şansa să şi le schimbe pe altele noi, performante şi cu consum redus de motorină.
Cel mai vechi tractor aparţine unui cetăţean din cartierul Şoldăneşti şi este fabricat în anii ’70. Majoritatea tractoarelor deţinute de fermierii fălticeneni au peste 20 de ani vechime, fiind fabricate între 1980 şi 1990, şi provin din producţia internă. În prezent, fălticenenii plătesc impozit pentru un număr de 210 tractoare şi utilaje agricole autopropulsate.
Prima de casare pentru tractoare şi alte maşini agricole va fi de 17.000 lei, dar suma nu poate depăşi 50% din preţul de achiziţie al vehiculului nou în cazul persoanelor fizice, şi 40%, fără TVA, în cazul celor juridice, potrivit ultimei forme a legii pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.
Prima de casare se acordă pentru tractoare sau maşini agricole autopropulsate cu o vechime de cel puţin zece ani, care au următoarele componente: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, şasiul, precum şi echipamentele electronice de gestionare a funcţiilor vehiculului şi dispozitivul catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie.
Suma reprezentând prima de casare va fi scăzută din preţul de achiziţie al unui tractor nou sau al unei maşini agricole autopropulsate noi.
Metodologia de finanţare şi categoriile de beneficiari pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se stabilesc printr-un ghid elaborat de Administraţia Fondului, care va fi aprobat prin ordin al ministrului Mediului, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Potrivit formei anterioare a proiectului de lege, prima de casare a unui tractor uzat sau a unei maşini agricole autopropulsate era de 5.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tractoarele vechi se pregătesc pentru programul “Rabla”.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tractoarele vechi se pregătesc pentru programul “Rabla”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei