Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recursuri favorabile

Racolatorii şi cărăuşii de droguri simt aerul libertăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei nouă suceveni aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava pentru că ar fi racolat cărăuşi de droguri au primit ieri o veste bună din partea judecătorilor. Doi dintre ei vor fi eliberaţi, iar pentru ceilalţi şapte s-a luat măsura prelungirii mandatelor de arestare cu doar zece zile în loc de 30 de zile, aşa cum au cerut procurorii.

 

Şedinţa de judecată de ieri a fost cu noroc pentru Ingrid Tecuceanu şi Daniela Cristina Golea. Recursurile formulate de cele două vizavi de decizia Tribunalului Suceava de prelungire a mandatelor de arestare preventivă au fost acceptate la Curtea de Apel. În aceste condiţii, Tecuceanu şi Golea vor părăsi arestul Poliţiei Suceava pe 17 septembrie.
Ingrid Tecuceanu este acuzată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava că a racolat doi cărăuşi. Ovidiu Constantin Seserman a fost arestat în Brazilia, după ce în bagajele sale s-au găsit 2.500 de grame de cocaină, în timp ce Nicolae Daniel Mihalache a fost arestat pe aeroportul din Praga, în timpul escalei zborului care îl ducea din Turcia spre China, în bagajele sale fiind găsite 2.500 de grame de cocaină.
Daniela Cristina Golea a fost racolată în 2008 de Ovidiu Solcanu şi a dus droguri în câteva rânduri pe ruta America de Sud - Vestul Europei, iar în 2009 a participat la organizarea mai multor transporturi pe ruta Turcia - Vestul Europei.
Din racolată a devenit racolatoare, iar pe această listă se află trei persoane. Elena Larisa Anton, arestată în 2008, în Peru, pentru că avea asupra ei 2.900 de grame de cocaină, Daniel Ciprian Manuilă, arestat în Bucureşti, cu 2.100 de grame de heroină, dar şi o altă fată, Maria Buga.

 

Băieţii din grupul „Bilius”, zece zile de speranţă

Ceilalţi şapte tineri aflaţi după gratii în acest dosar au şi ei speranţe că vor fi puşi în libertate. Şi în cazul lor, magistraţii Curţii de Apel Suceava au admis parţial recursurile. Durata de prelungire a mandatelor de arestare preventivă a fost redusă de la 30 de zile, cum au hotărât judecătorii de la Tribunalul Suceava, la zece zile.
Cezar Ştefan Bilius, individul în vârstă de 22 de ani considerat capul grupării de racolatori şi cărăuşi, fratele acestuia, Adrian Bilius, precum şi Florin Constantin Căliman, zis „Moartea”, Adrian Manuel Mihai, Boris Andrei Rotaru, Dimitrie Traian Grosu şi Raul Gabriel Hîndrescu speră că sfârşitul lunii septembrie îi va prinde şi pe ei în libertate, mai ales că există deja precedentul Tecuceanu şi Golea.

 

Bîgea, liber, Iureniuc, căutată

În acelaşi dosar a mai fost arestat pentru o scurtă perioadă un alt tânăr, Andrei Daniel Bîgea. Acesta a fost pus în libertate rapid, după ce judecătorii au considerat că nu sunt suficiente probe împotriva sa.
O altă persoană implicată în această reţea, Adriana Iureniuc, a primit mandat de arestare în lipsă şi este căutată de poliţişti.
Reţeaua destrămată de oamenii legii acţionează din 2007 şi în acest interval a transportat aproximativ 90 de kg de heroină şi cocaină pe rutele Turcia - Vestul Europei, Turcia - China şi America de Sud - Vestul Europei. Tinerii racolaţi din Suceava şi Botoşani erau puşi la dispoziţia reţelelor internaţionale de trafic de droguri, devenind cărăuşi pe diferite rute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Racolatorii şi cărăuşii de droguri simt aerul libertăţii.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Racolatorii şi cărăuşii de droguri simt aerul libertăţii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei