Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ceremonii

Opt mii de elevi au început noul an şcolar la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape opt mii de copii, mai exact 7.945 de preşcolari şi elevi, au început ieri un nou an şcolar în municipiul Fălticeni. Numărul acestora este în creştere cu aproape 300.
În cele trei licee şi patru şcoli generale au fost organizate tradiţionalele careuri, care au început în acordurile imnului naţional, cu o scurtă slujbă religioasă şi cu o rugăciune pentru şcolari. Tot în cadrul acestor adunări de început de an şcolar s-au rostit mesaje din partea administraţiei publice locale, s-au primit lecţii de circulaţie din partea poliţiştilor şi s-au aflat informaţii utile pentru elevi şi părinţi din partea conducerii şcolilor.
În grădiniţele cu program normal sunt înscrişi 507 preşcolari, iar în cele cu program prelungit 361 de copii.
La învăţământul liceal, recordul ca număr de elevi la nivel de judeţ îl deţine Colegiul Agricol Fălticeni cu 2.609 elevi, cu 183 mai mulţi ca în anul şcolar 2008 - 2009. La Colegiul „Nicu Gane” sunt înscrişi 118 elevi în clasele V – VIII şi 880 de elevi la învăţământul liceal, iar la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu sunt înscrişi 53 de elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a şi 1.145 în învăţământul liceal şi la Şcoala de Arte şi Meserii.
În cele patru şcoli generale sunt înscrişi, în clasele I – IV, 1.120 de elevi, iar în clasele V – VIII, 1.079.
Ca de obicei, cei mai emoţionaţi au fost cei peste 250 de elevi ai claselor I, care, după ce au făcut cunoştinţă cu doamnele învăţătoare, au intrat în sălile de clasă în care vor învăţa patru ani, apoi au fost nerăbdători să răsfoiască Abecedarul.

 

Liceenii au venit la şcoală cu maşinile

Pentru liceeni, ziua de şcoală a început pe aleea pietonală, care a fost punctul de întâlnire pentru o ţigară şi câteva discuţii colegiale. Pentru cei cu buget, începutul de an şcolar a fost un bun prilej de a expune în faţa şcolii bolizii cu zeci şi sute de cai putere. Preferate pentru elevii de clasa a XII-a sunt maşinile BMV, Audi şi Volkswagen.
Adunările de început de an şcolar au constituit un bun prilej pentru a afla cele mai bune produse cosmetice apărute pe timpul vacanţei sau ultimele tendinţe în modă.
După careuri, mai toţi tinerii s-au refugiat în barurile din centrul municipiului, pentru a sărbători începutul de an şcolar.
 

Transportul elevilor – o problemă pentru părinţi

Dacă pentru elevii din suburbia Ţarna Mare şi din cartierul Şoldăneşti, transportul la şcolile din municipiu este asigurat cu ajutorul unui microbuz şcolar, pentru cei din cartierele Grădini, Oprişeni şi Buciumeni, drumul de câţiva kilometri dintre şcoală şi casă este parcurs fie pe jos, fie cu microbuzele care asigură transportul pe relaţia Fălticeni – Rădăşeni.
Contra unui abonament lunar de 50 de lei, transportatorii de pe traseul Fălticeni – Rădăşeni îi aduc pe copiii de pe strada Ion Creangă şi alte câteva străzi adiacente la şcoală.
Nemulţumirea părinţilor constă în faptul că, de multe ori, dimineaţa, microbuzele sunt pline şi cu greu micuţii îşi găsesc loc să urce, iar în timpul iernii acestea vin cu întârziere, copiii ajungând la şcoală după ora 8,00.
Pentru a rezolva problema transportului elevilor din aceste cartiere, municipalitatea a solicitat alocarea unui microbuz. În prezent, municipiul Fălticeni are de la Inspectoratul Şcolar două microbuze pentru transportul elevilor, unul fiind alocat Grădiniţei Speciale, pentru transportul copiilor cu deficienţe, iar al doilea şcolilor „Alexandru Ioan Cuza” şi „Ioan Ciurea”, pentru transportul elevilor din suburbia Ţarna Mare. „Dimineaţa, transportul elevilor din Ţarna Mare la cele două şcoli începe de la ora 6,45 şi se încheie la ora 8,00. Tot în acest interval orar ar trebui transportaţi şi elevii din Oprişeni. Acest lucru ar fi posibil doar dacă am mai avea un microbuz, pe care l-am solicitat deja Inspectoratului Şcolar şi pe care îl aşteptăm”, ne-a spus primarul Vasile Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt mii de elevi au început noul an şcolar la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt mii de elevi au început noul an şcolar la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei