Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Suceava, un ginere cu burtă şi cu obrazul gros

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adrian Porumboiu a ridicat fabrica de morărit şi panificaţie „Mopan” de pe jos, a şters-o de praf, a spălat-o, i-a dat să mănânce, a îmbrăcat-o, a trimis-o la şcoală şi după aia i-a dat-o de soţie Sucevei. Fabrica fiind fată cuminte, curată şi harnică a început să-i facă pâine şi tot felul de plăcinte Sucevei. Fabrica mai lipseşte noaptea de-acasă, dar nu bate cluburile de fiţe cu toţi gelaţii cu cefe late, ci frământă aluat şi coace pâine pentru a avea Suceava ce să mănânce dimineaţa, când se trezeşte un pachet de nervi din cauză de mahmureală sau pentru că ştie că iarăşi va primi înjurături din partea celor care nu pot circula cu maşinile din pricina multelor şantiere din oraş.
Totodată, direct sau indirect, Fabrica a dat de lucru la sute de suceveni. Adevăratul tătic al Fabricii, Adrian Porumboiu, a considerat că pâinea nu prea merge mâncată goală şi de aceea i-a dat Sucevei şi un pic de fotbal, dorind astfel să se diferenţieze de politicienii care dau pâine unsă cu circ.
Domnul Porumboiu a băgat bani în echipa de fotbal Cetatea Suceava şi a avut o singură pretenţie: să-l transfere la FC Vaslui, echipa de liga I pe care o patronează, pe Mihai Roman. Numai că ginerele său, dând dovadă de proastă creştere, l-a transferat pe talentatul fotbalist, fără ştirea socrului, la FC Braşov. Suceava spune că fotbalistul a plecat gratis, probabil în amintirea vremurilor când Suceava era poreclită „Sârma” şi era primită cu braţele deschise de fabricile din Braşov.
Dacă Adrian Porumboiu i-a dat zestre fetei sale, Fabrica, Suceava a venit ruptă în fund şi nici măcar n-a avut bunul-simţ să împartă cu tata socru comoara pe care a găsit-o între timp bătând mingea pe „Areni”. Fata, săraca, îşi vede în continuare de treabă, iar soţul mănâncă pâine, mărindu-şi fundul, dar şi îngroşându-şi obrazul, fumează, bea bere, râde de Adrian Porumboiu şi se uită la Mihai Roman cum joacă el pentru FC Braşov şi pentru Naţională.
Poate că domnul Porumboiu s-o fi gândit să-şi despartă fata, dar unde s-o ducă pe vremurile astea de criză, atât financiară, cât şi morală? Aşa că Fabrica va rămâne în continuare soţia bădăranului cu burtă şi cu obrazul gros, iar tatăl acesteia va rămâne cu gândul la lecţia pe care i-a predat-o ginerele său. Lecţia care demonstrează că nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, un ginere cu burtă şi cu obrazul gros.
 Vizualizări articol: 2224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Suceava, un ginere cu burtă şi cu obrazul gros4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei