Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung

Un general s-a întors la Colegiul Militar după 70 de ani de la absolvire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a beneficiat de o prezenţă inedită.
Generalul în retragere Neculai Bancea, absolvent al Liceului Militar din promoţia 1938, pe vremea când instituţia de învăţământ funcţiona la Cernăuţi, şi-a exprimat din proprie iniţiativă dorinţa de a se întoarce la şcoala sa de suflet, chiar dacă între timp aceasta a fost relocată. Generalul a venit de la Bucureşti pentru a le fi alături bobocilor militari câmpulungeni în prima zi de şcoală.
După şapte decenii, scurtul discurs despre rigoare şi muncă susţinut pe un ton patern şi ferm, deopotrivă, de cel supranumit imediat de asistenţă „generalul de diamant” a demonstrat tuturor celor prezenţi că vechea generaţie de militari de carieră poate oferi oricând o lecţie de demnitate şi patriotism demnă de admiraţie.
Deschiderea noului an şcolar a fost marcată la instituţia de învăţământ militară cu un ceremonial solemn. Au fost alături de bobocii militari şi de colegii lor liceeni comandorul Daniel Căpăţînă, şeful serviciului Doctrine al SMFN, col. Ioan Armanu, şeful secţiei Cultură şi sport din SMFT, col. Dr. Gheorghe Motoc, locţiitorul şefului Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din SMG, col. (r) Ion Oltei, fost comandant al colegiului, inspector Traian Reabschi, reprezentant al Poliţiei municipiului şi un număr impresionant de părinţi şi bunici. Au lipsit, poate pentru prima dată, politicienii, deşi au fost făcute invitaţii, dar asistenţa civilă a considerat pozitivă absenţa lor.
Ceremonia de deschidere a noului an şcolar a debutat cu un moment religios şi cu citirea de către directorul adjunct al colegiului, prof. Teodor Hrimiuc, a ordinului ministrului Apărării cu ocazia evenimentului. Au susţinut alocuţiuni oficialii militari, iar comandantul Colegiului Militar Liceal „Ştefan cel Mare”, col. Ionel Moisă, a trecut în revistă rezultatele obţinute de elevi în anul precedent şi a exprimat speranţa că anul şcolar abia început va fi bogat în împliniri pentru întregul colectiv.
Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea subunităţilor, prezentarea onorului şi scoaterea din dispozitiv a drapelului de luptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un general s-a întors la Colegiul Militar după 70 de ani de la absolvire.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Un general s-a întors la Colegiul Militar după 70 de ani de la absolvire4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei