Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Aproape 50 de copii din Vultureşti învaţă deasupra unui bar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 50 de copii din comuna Vultureşti au început anul şcolar în două săli de clasă aflate deasupra unui bar. Este vorba despre elevii dintr-o clasă I – IV simultan şi o grupă de grădiniţă de 25 de copii care au sălile de clasă amenajate la etajul unei clădiri a firmei Federalcoop, în care de anul acesta a fost deschis un magazin-mixt şi un bar restaurant.
Primarul din Vultureşti, Constantin Ciubotariu, ne-a declarat că cele două clase funcţionează în clădirea respectivă de peste 15 ani, însă în momentul de faţă, pentru a ajunge la cursuri, elevii trebuie să treacă pe lângă un bar.
„Şcoala din centrul comunei se află la distanţă mare de satul Hreţca, motiv pentru care s-a decis ca pentru copiii din această zonă să se amenajeze două clase, pentru a nu fi nevoiţi să parcurgă un drum prea lung”, a explicat primarul din Vultureşti.
Situaţia a fost semnalată de preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Suceava, adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Virginel Iordache. Acesta a declarat că pentru rezolvarea acestei probleme, consilierii judeţeni ai acestui partid vor iniţia un proiect de hotărâre prin care să se dispună alocarea sumei necesare pentru cumpărarea întregului imobil în care funcţionează cele două clase.
„Nu este normal ca acum, în mileniul al treilea, să existe o astfel de situaţie, adică să avem clase la etaj, iar la parter să fie deschis un bar. Este anormal că până la această dată cei care conduc judeţul nu au sesizat această problemă şi nu au luat o măsură pentru a asigura condiţii normale pentru aceşti copii”, a declarat Virginel Iordache.
El a adăugat că suma necesară pentru achiziţionarea clădirii în care sunt amenajate cele două clase ar fi de circa 200.000 de lei (2 miliarde de lei vechi). Liderul PSD Suceava a mai spus că dacă va fi alocată această sumă, deputatul PSD Cătălin Nechifor va face demersurile necesare la Ministerul Educaţiei pentru ca termenele legale pentru achiziţia imobilului să fie cât mai scurte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de copii din Vultureşti învaţă deasupra unui bar.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 50 de copii din Vultureşti învaţă deasupra unui bar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta singura problema an vulturesti? trimis de
(15 sep 2009, 15:43:11
LA VULTURESTI PRIMARUL A ANGAJAT CONSILIER PERSONAL CA SA-SI POATA TERMINA TREABA LA VILA.CAT DESPRE CONDUCEREA COMUNEI DUMNEZEU CU MILA DRUMURI CA AN EVUL MEDIU ,GUNOAIE PESTE TOT UNDE MERGI ,NOAPTEA FARA NICI UN BEC ARZAND AN TOATA COMUNA SI APARATUL ADMINISTRATIV O DUCE BINE DOAR O TRECE LUNA SI O VENI LEAFA DE LA STAT.CEA MAI PROSTA ADMINISTRATIE POSIBILA TRIMITETI LA UN SCHIMB DE EXPERENTA PRIN ALTE COMUNE POATE LE VINE VRIO IDEE?ORI DETASATI PRIMARUL AN CONGO POATE ACOLO SE ADAPTEAZA .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei