Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pe terenurile agricole decurge anevoios, mulţi cultivatori de teren agricol din judeţ întârziind să solicite acordarea acestor ajutoare financiare. Până în prezent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava a înregistrat un număr de 33.626 de cereri, în timp ce 5.000 dintre agricultorii care au primit până acum invitaţia de a veni la un centru local al agenţiei pentru a depune cereri nu s-au prezentat la data trecută în înştiinţare.

„Solicităm insistent ca fermierii să se prezinte la centrele locale ale APIA la care sunt arondate comunele în care locuiesc, în ziua şi la ora la care au fost programaţi, conform invitaţiilor primite”, se precizează într-un comunicat al agenţiei.

Data limită de depunere a cererilor este 15 mai, şi, având în vedere că în judeţ sunt estimaţi a fi peste 55.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii pe terenul agricol, timpul rămas pentru cei care nu au depus cereri este comprimat.

Pentru agricultorii care nu vor depune cereri până pe 15 mai, mai există o perioadă de graţie, până pe 9 iunie, însă fiecare zi de întârziere după jumătatea lunii mai înseamnă o penalitate de 1% din valoarea subvenţiei.       

Pentru a avea dreptul la subvenţii, agricultorii trebuie să lucreze minimum un hectar de teren agricol, care să nu fie împărţit în parcele mai mici de 30 de ari.

APIA Suceava informează că începând cu finele lunii trecute a demarat plăţile pentru cererile pe terenul agricol aferente anului 2008, la nivelul judeţului existând un total de 57.775 de beneficiari.

Plata unică pe suprafaţă este 107,46 euro la hectar, dintre care 60 de euro reprezintă bani de la bugetul comunitar, iar restul plăţi naţionale complementare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii.
 Vizualizări articol: 1557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mincinosii trimis de
(29 apr 2009, 17:48:47
Taranii nu mai au incredere in cei de la APIA pentru ca au fost purtati pe drumuri degeaba acum recent . Au primit oamenii somatii prin posta in zilele de 17-22 aprilie sa se prezinte la APIA pe data de 15 aprilie pentru a se corecta nu stiu ce erori referitoare la subventia pe anul 2008 , caci parazitii de la APIA nu au avut timp tot anul 2008 sa rezolve aceste erori si nici nu au avut timp sa trimita somatiile din vreme ca sa ajunga la timp la oameni. Asa s-a intamplat ca pe data de 23 aprilie cand ne-am prezentat la APIA ni s-a spus "nu vedeti pe usa ca operatiunea s-a incheiat pe 22 aprilie?".Deci au trebuit sa vina oamenii de prin toate satele sa vada ce scrie pe usa lor ca pe ei nu i-a dus capul sa scrie in somnatii care este termenul limita si sa nu mai poarte lumea pe drum degeaba .Asa ca cei de acolo iau degeaba bani si ar trebui desfiintata aceasta agentie si subventiile sa fie acordate direct prin primarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei