Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Deal de lângă Mănăstirea Putna, plantat cu puieţi de cercetaşii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un deal de lângă mănăstirea Putna a fost împădurit cu 400 de puieţi, în urma unei ample acţiuni de plantare, în care au fost angrenaţi peste 60 de cercetaşi suceveni. Acţiunea s-a petrecut sâmbăta trecută, de la prima oră a dimineţii, tinerii cercetaşi suceveni, însoţiţi de coordonatorii lor, plecând din Gara Burdujeni spre Putna la ora 4.00. 

„Dorinţa, cu care ne-am echipat încă de la plecare, ne-a ajutat să trecem de orice obstacol, nelăsându-ne intimidaţi de dealul pe care trebuia să-l urcăm. Cei de la Ocolul Silvic din localitate ne-au fost alături şi ne-au pus la dispoziţie uneltele şi restul materialelor necesare. Munca lor nu s-a oprit aici, aceştia arătându-ne fiecăruia cum trebuie plantat un puiet, pentru a rezista în timp. De asemenea, inginerii silvici ne-au mai explicat cât de important este să protejăm natura şi să ajutăm la regenerarea resurselor naturale pe care tot noi le consumăm”, se precizează într-un comunicat semnat de Cezar Bogdan Belţic, temerar în cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, filiala Suceava.

După ce au terminat de plantat puieţii, cercetaşii au trecut la o acţiune de ecologizare a traseului care duce spre Ocolul Silvic Putna, strângând zece saci cu gunoaie lăsate de turişti care au trecut pe acolo.

Acţiunea cercetaşilor a fost organizată pentru a celebra “Ziua Pământului”, care a fost sărbătorită pe data de 22 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deal de lângă Mănăstirea Putna, plantat cu puieţi de cercetaşii suceveni .
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deal de lângă Mănăstirea Putna, plantat cu puieţi de cercetaşii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei