Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Top

Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume

Viena a fost desemnat oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, potrivit unui top realizat anual, în care, în 2009, oraşele europene domină primele zece poziţii, informează Reuters.

Reprezentanţii companiei de consultanţă şi management Mercer, autoarea sondajului, au declarat că Viena a obţinut cel mai mare scor în privinţa calităţii vieţii, în acest sondaj la care au participat 215 de oraşe, reuşind să depăşească oraşul elveţian Zurich - situat pe locul al doilea - datorită îmbunătăţirii considerabile a mediului politic şi social din Austria.

Pe locul al treilea în top s-a clasat un alt oraş elveţian, Geneva, urmat de Vancouver (Canada) şi Auckland (Noua Zeelandă), care au împărţit poziţia a patra.

În schimb, Bagdad, capitala Irakului, s-a clasat pe ultimul loc, în ciuda unei uşoare îmbunătăţiri a infrastructurii şi a politicii locale, care încurajează investiţiile.

 

Trei oraşe germane în top10

Trei oraşe germane au reuşit să se claseze în Top 10: Dusseldorf, Munchen şi Frankfurt, pe poziţiile a şasea, a şaptea, respectiv a opta. Topul 10 a fost completat de Berna (Elveţia) şi Sydney (Australia), care au ocupat poziţiile a noua, respectiv a zecea.

Oraşul american care s-a clasat pe cea mai înaltă poziţie în 2009 Worldwide Quality of Living Survey a fost Honolulu, capitala statului insular Hawaii, pe locul al 29-lea, iar Washington şi New York s-au menţinut pe poziţiile a 44-a, respectiv a 49-a.

Londra a ocupat poziţia a 39-a în acest top, care este alcătuit pentru a ajuta guvernele şi companiile internaţionale să creeze pachete de beneficii atrăgătoare pentru angajaţii lor.

"Ca urmare a crizei financiare actuale, companiile multinaţionale intenţionează să îşi revizuiască politicile şi misiunile din străinătate, având în vedere o reducere a costurilor", a declarat Slagin Parakatil, cercetător-şef al companiei Mercer.

Multe companii intenţionează să îşi reducă numărul misiunilor în străinătate pe termen mediu şi lung şi vor să localizeze pachetele de beneficii compensatorii pentru angajaţii lor acolo unde este posibil, deşi alocaţiile zilnice, calculate pe baza criteriilor ce ţin de calitatea vieţii dintr-un oraş, vor rămâne şi în continuare o componentă esenţială a acestor pachete.

 

Asia - Singapore oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii

Singapore este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din Asia, urcând şase locuri faţă de 2008, până pe poziţia a 26-a, datorită creşterii sale economice. Singapore a devenit un important centru financiar mondial şi are foarte multe şcoli internaţionale şi private.

Beijing a urcat trei locuri în acest clasament, ajungând pe locul al 113-lea, datorită îmbunătăţirilor facilităţilor din infrastructură şi a transportului în comun, ocazionate de Jocurile Olimpice din august 2008.

Singapore a ocupat prima poziţie într-un alt clasament, bazat pe infrastructura oraşelor, care ţine cont de standardele de electricitate, apă curentă, telefonie, conexiunile internet, transportul în comun, aglomeraţia din trafic şi frecvenţa zborurilor internaţionale de pe aeroporturile locale.

În acest clasament, Singapore a fost urmat de Munchen, Copenhaga, Tsukuba şi Yokohama. Şi în acest top oraşul Bagdad a ocupat ultima poziţie.

Acest clasament, bazat pe un sistem de puncte, ţine cont de alţi 39 de factori care influenţează calitatea vieţii, precum stabilitatea politică, sistemul de şcolarizare, modalităţile de recreere, locuinţele şi mediul natural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei