Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri de prevenire

De teama gripei porcine, DSP a introdus în şcoli obligativitatea spălării pe mâini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Gripa porcină ar putea ajunge şi în România, a informat ieri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Alexandru Lăzăreanu, care a arătat că, în scopul prevenirii unor îmbolnăviri în rândul populaţiei, ministerul de resort a dispus o serie de măsuri în teritoriu, iar una dintre acestea constă în introducerea în şcoli a obligativităţii spălării pe mâini a copiilor, înainte de începerea cursurilor.

„Vor fi instituite chiar şi cursuri în acest sens, pentru că igiena este cea mai importantă”, a spus Lăzăreanu. 

El a adăugat că măsuri de prevenţie vor fi luate şi în punctele vamale din judeţ, unde vor exista mici centre de informare privind gripa porcină şi vor fi verificaţi toţi călătorii, dar a subliniat că pe lângă criza generată de gripa porcină, instituţia pe care o conduce se confruntă cu o alta, cea a lipsei de personal.

 

Criza gripei porcine, dublată de cea a lipsei de personal sanitar

„La Vicşani avem doar trei asistenţi medicali care asigură permanenţa, în condiţiile în care ar trebui să avem 4,5 posturi. Tot atâtea ar trebui să avem şi la Siret, unde în acest moment există patru cadre. Ar mai trebui angajaţi doi oameni, dar posturile sunt blocate”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

El a precizat că toate măsurile recomandate de Ministerul Sănătăţii au fost transmise spitalelor şi medicilor de familie din judeţ, precum şi Compartimentelor de Sănătate Publică şi şi-a exprimat încrederea că angajaţii săi vor reuşi să facă faţă volumului mai mare de muncă, chiar dacă în următoarea perioadă deficitul de personal se va resimţi şi mai acut, prin ieşirea la pensie, de la 1 mai, a unor salariaţi ai instituţiei.

„Nu ştiu cine va face toată treaba, va trebui să ne organizăm. Numai de la Inspecţia Sanitară de Stat pleacă trei persoane, iar de la Inspecţia Muncii pleacă singurul medic”, a completat şeful DSP Suceava.

 

Gripa porcină se transmite de la om la om

El a menţionat că gripa porcină nu se transmite prin consumul cărnii de porc dacă e prelucrată termic, ci de la om la om, arătând că virusul uman se combină cu cel porcin, motiv pentru care este unul foarte agresiv.

De menţionat că, în judeţ, sezonul gripelor pare a se fi încheiat dacă avem în vedere că medicii nu au mai raportat de câteva săptămâni nici un caz de gripă, iar infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi bronhopneumoniile şi pneumoniile sunt în scădere.

„Săptămâna trecută am înregistrat doar 1.115 de IACRS, cu 55 internări, şi 383 de pneumonii şi bronhopneumonii, cu 78 de internări”, a conchis Alexandru Lăzăreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De teama gripei porcine, DSP a introdus în şcoli obligativitatea spălării pe mâini.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
De teama gripei porcine, DSP a introdus în şcoli obligativitatea spălării pe mâini1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gripa porcina trimis de
(29 apr 2009, 11:36:58
......in europa gripa porcina se transmite pe calea aerului .....
2.   Continuare... trimis de
(29 apr 2009, 11:56:57
...la com. lui elyas... ori noi facind parte din lumea a treia gripa se transmite online,ca doar avem acces la www....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei