Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nereguli

Aproape 600 de hectare de pădure obţinute cu acte false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prefectura Suceava a formulat o plângere penală pe numele preşedintelui Obştii Gemenea, Mihaela Niculina, pe motiv că s-ar fi folosit de acte falsificate pentru a obţine retrocedarea unei suprafeţe de pădure de aproape 600 hectare.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că o comisie mixtă de control formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii sucevene a constatat faptul că la Obştea Gemenea, de pe raza administrativă a comunei Stulpicani, reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 582,6 hectare de pădure s-a făcut ilegal. El a explicat că dosarul de retrocedare care a fost depus la comisia locală şi comisia judeţeană de fond funciar conţinea documente false.

„Astfel, aşezământul Obştii, un act care în perioada 1945 – 1948 reglementa modul cum se desfăşura activitatea pe suprafaţa obştii, respectiv suprafaţa pe care o aveau în drept de obşte, este un fals. Asta deoarece, în dosarul depus de conducerea Obştii Gemenea la comisia judeţeană de fond funciar, este aşezământul de la Obştea Berchişeşti din anul 1937, la care a fost falsificată prima pagină”, a declarat Sorin Popescu. El a mai precizat că un alt document falsificat este statutul Obştii Gemenea, care a fost preluat de la Obştea Capu Codrului, la care au fost falsificate primele două pagini.

Prefectul judeţului a mai arătat că un alt document care a fost falsificat a fost şi tabelul cu membrii acestei obşti, această problemă fiind deja cercetată de poliţie.

„La dosarul de reconstituire a dreptului de proprietate, reprezentanţii Obştii Berchişeşti au depus o declaraţie prin care susţineau că nu au unele documente, deoarece arhiva de la Judecătoria Stulpicani a ars. În urma verificărilor am constatat că arhiva este la Arhivele Naţionale din Suceava”, a explicat Popescu.

 

Prejudiciu de nouă milioane de lei

El a adăugat că Obştea Gemenea a fost pusă în posesie cu respectiva suprafaţă de teren, însă nu a fost emis încă titlul de proprietate.

Sorin Popescu a declarat că pentru a remedia această problemă, Prefectura Suceava a depus o plângere penală împotriva conducerii Obştii Gemenea şi s-a cerut, în instanţă, constatarea nulităţii hotărârilor Comisiei Judeţene de Aplicare a Legii Fondului Funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru primăria Stulpicani.

„Până în momentul de faţă, din pădurea Obştii Gemenea s-a exploatat o cantitate importantă de masă lemnoasă. Asta în condiţiile în care pădurea a fost afectată de doborâturile de vânt din 2003. Noi am făcut plângere penală pentru un prejudiciu de aproximativ nouă milioane de lei (90 de miliarde de lei vechi), sumă care reprezintă valoarea pădurii. Prejudiciul l-am constituit pentru că, în mod ilegal, această suprafaţă a fost trecută din proprietate publică în proprietate privată”, a declarat prefectul de Suceava.

El a mai spus că în urma sesizărilor primite la Prefectură, au fost începute verificări şi la Obştile Soloneţ, Padu Man şi Negrişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de hectare de pădure obţinute cu acte false.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 600 de hectare de pădure obţinute cu acte false3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reply trimis de
(29 apr 2009, 17:26:10
Si la Obstea Arbore va rog sa dispuneti urmarirea penala , atat impotriva presedintelui Obstii cat si impotriva numitului Vantu Toader si Ursan Mihai , obsteni deveniti proprietari cu acte de stare civila false ......toate cu sprijinul si acordul presedintelui . Nu se poate dle prefect asa ceva , altii lupta cu justitia cu acte autentice si astia cu acte false , nu , nu se poate , dispuneti inceperea urmaririi penale altfel va venii de la sine .

Primul este un excroc care a vandut pamant la aprozarul din Arbore iar acum cumpara pamant iar al doi-lea este directorul scolii generale nr. 1 Arbore .

NU SE POATE , dispuneti urmarirea penala impotriva acestor doi impostori

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei