Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii mari

Municipiul Rădăuţi riscă să rămână fără apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Locuitorii din Rădăuţi, dar şi instituţiile racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice riscă să rămână fără apă caldă. Aceasta după ce firma care furnizează gaz metan, SC Nord Gaz, a înştiinţat deja Primăria Rădăuţi că intenţionează să sisteze alimentarea cu gaz a centralei pe cogenerare din acest municipiu, din cauza restanţelor înregistrate de SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, societatea Consiliului Local.

De altfel, de la ora 12:00 a zilei de luni, 27 aprilie a.c., şi până în dimineaţa zilei de ieri, SC Nord Gaz a oprit furnizarea gazului către centrala termică a municipiului Rădăuţi, reluarea alimentării făcându-se în urma discuţiilor pe care conducerea firmei Consiliului Local le-a avut cu reprezentanţii firmei furnizoare. 

Potrivit reprezentanţilor SC Servicii Comunale SA, care exploatează centrala pe cogenerare din Rădăuţi, datoriile la SC Nord Gaz sunt de aproximativ două milioane de lei (două miliarde de lei vechi), sumă indisponibilă în momentul de faţă. Cu toate acestea, trebuie spus că firma de utilităţi din Rădăuţi are de încasat de la primăria acestui municipiu nu mai puţin de patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi), reprezentând contravaloarea subvenţiilor la încălzire, ajutoarele de încălzire şi contravaloarea serviciilor pe care municipalitatea trebuie să le achite.

 

Viceprimarul din Rădăuţi îl acuză pe Aurel Olărean că refuză să plătească datoriile

Contactat telefonic, viceprimarul municipiului Rădăuţi Constantin Galan a confirmat faptul că SC Nord Gaz a înaintat o adresă prin care informa primăria că intenţionează să sisteze furnizarea gazului metan, însă în cele din urmă s-a obţinut o amânare a termenului de aplicare a acestei somaţii. Galan a precizat că primăria nu a putut achita către SC Servicii Comunale datoriile reprezentând ajutoarele şi subvenţiile de încălzire, pe motiv că sumele respective, de aproximativ 1,6 milioane de lei, nu au fost primite de la Guvernul României.

„Am făcut o adresă către Guvern, aşteptăm să primim aceste fonduri, astfel încât să deblocăm situaţia. Mai mult, avem promisiuni că vom primi aproximativ 800.000 de euro, însă acest lucru s-ar întâmpla prin luna mai 2009. Iar dacă primăria nu va achita datoriile către Servicii Comunale, în mod sigur se va întrerupe furnizarea gazului către centrala termică”, a spus Constantin Galan.

Acesta l-a acuzat pe primarul din Rădăuţi că nu se implică în rezolvarea acestei probleme, refuzând că plătească datoriile pe care primăria le are către SC Servicii Comunale SA.

„Probabil că primarul are anumite interese cu această societate, poate se vrea privatizarea ei, însă trebuie să se ştie că ea este a comunităţii, a Consiliului Local”, a mai spus Galan.

În ceea ce-l priveşte pe primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, acesta nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

La sistemul centralizat de furnizare a agentului termic sunt racordate 90 de blocuri din Rădăuţi, precum şi spitalele, şcolile şi instituţiile publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Rădăuţi riscă să rămână fără apă caldă.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Municipiul Rădăuţi riscă să rămână fără apă caldă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei