Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Americanii nu prea au habar despre ce se întâmplă în România, dar se pricep la campanii

Miercuri, 29 Aprilie 2009 (17:49:15)
Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a dat dreptate, miercuri, preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu, apreciind că, într-adevăr, americanii nu prea au habar despre ceea ce se întâmplă în România, dar a replicat că aceştia se pricep, în schimb, la campanii electorale.

Solicitat să comenteze declaraţia lui Ion Iliescu, potrivit căreia consultanţii americani nu au habar de realităţile din România, Geoană a precizat: "Nu prea au habar despre ce se întâmplă în România, în schimb se pricep la campanii\'.

Geoană a mai spus, întrebat de ce PSD a optat pentru consultanţi americani în perspectiva campaniilor pentru PE şi pentru prezidenţiale, că PSD se va folosi de perspectiva externă şi experienţa profesioniştilor în campanii electorale.

"Am avut consultanţi străini din 1992 încoace. Cred că puţină perspectivă externă şi experienţă de la cei care fac campanie profesionistă nu strică, dar asta nu înseamnă că se substituie comunicării interne şi modului în care comunicăm cu românii", a afirmat el.

Geoană a mai spus că apelul la consultanţi străini este ceea ce face un partid serios de fiecare dată când în joc este o miză importantă.

Liderul PSD a arătat că formaţiunea sa a avut şi consilieri britanici, israelieni şi americani şi că nu vede de ce e mare discuţie în jurul acestui subiect.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, că, personal, nu pune niciodată temei pe consultanţii străini, care nu au habar de realităţile României, el fiind de părere că PSD trebuie să se bazeze pe proprii oameni.

Întrebat cum comentează faptul că PSD va lucra în campania electorală pentru europarlamentare, dar şi în cea pentru prezidenţiale, cu consultanţii preşedintelui american Barack Obama, Iliescu a răspuns: "Eu nu pun niciodată temei pe consultanţi străini, care habar n-au de realităţile ţării noastre. Trebuie să ne bazăm pe oamenii noştri".

"Aşa... mă rog...consultanţă tehnică, pentru ce înseamnă tehnică electorală. Dar una e America, alta e România. Aşa că eu sunt mai sceptic în privinţa asta", a conchis Iliescu.

Secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, mercuri, înaintea şedinţei BPN, că PSD a semnat contractul de consultanţă cu compania americană Benenson Strategy Group, care are în vedere profesionalizarea comunicării PSD cu grupurile sale ţintă.

"Consultanţii au fost deja în România. Echipa care lucrează cu noi lucrează şi cu Gordon Brown în Marea Britanie lucrează pentru partidele de stânga din Europa, din lume. Această companie va lucra direct cu grupul de strategie politică, adică cu domnul Iliescu, Năstase, Hrebenciuc, Dragnea, Geoană şi Nica", a mai spus Zgonea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Americanii nu prea au habar despre ce se întâmplă în România, dar se pricep la campanii.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Americanii nu prea au habar despre ce se întâmplă în România, dar se pricep la campanii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei