Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate

Consultanţii Consiliului Judeţean au adunat peste o mie de idei de proiecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste o mie de idei de proiecte s-au adunat la Departamentul de dezvoltare locală şi rurală din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, de la consultanţii care acţionează în cele şapte puncte de lucru ale instituţiei în teritoriu, în speţă Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Siret, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc. Administratorul public al judeţului, Petru Luhan, a declarat că în perioada imediat următoare ideile vor fi ierarhizate şi vor fi promovate proiecte pentru a fi finanţate din fonduri europene.

„Până acum s-au acumulat un număr de o mie de necesităţi, respectiv idei de dezvoltare, care, la rândul lor, se centralizează şi se consolidează la nivel de Consiliu Judeţean, se ierarhizează în funcţie de posibilităţile de finanţare atât din fonduri structurale, cât şi din fonduri guvernamentale, judeţene şi locale. Se fac propuneri pentru elaborarea de proiecte şi apoi se trece la faza activă a întocmirii acestora prin acordarea de cotă parte, adică acea cofinanţare de 2% la proiectele cu finanţare externă, respectiv alocarea de fonduri pentru elaborarea proiectului propriu-zis”, a spus Luhan.

 

Consultanţă gratuită pentru primării, agenţi economici şi persoane fizice

Petru Luhan a menţionat că specialiştii Consiliului Judeţean care acţionează în cele şapte puncte de lucru ale instituţiei acordă consultanţă gratuită celor care doresc să promoveze proiecte cu finanţare europeană, în speţă primării, agenţi economici sau persoane fizice.

„Deci, practic, resursele şi cunoştinţele există la noi, noi le oferim gratuit, doar că facem apel la toţi cei care pot fi beneficiari eligibili să se adreseze consultanţilor noştri din zonă. Noi avem şi afişe pe care le vom posta în zone cu vad în fiecare localitate, dar şi în primării, unde cetăţenii şi autorităţile publice locale, dar şi alte instituţii au posibilitatea să citească ce programe cu finanţare externă există, pot să afle datele de contact ale consultantului din zonă şi să stabilească o întâlnire cu el. Dacă acel consultant nu are posibilitatea să-i dea toate informaţiile, acel potenţial beneficiar se poate adresa specialiştilor din CJ”, a spus administratorul public al judeţului.

Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, fondurile guvernamentale pot finanţa activităţi în sectorul productiv, educaţie,  sănătate, turism şi în domeniul social.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultanţii Consiliului Judeţean au adunat peste o mie de idei de proiecte.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Consultanţii Consiliului Judeţean au adunat peste o mie de idei de proiecte1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei