Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De săptămâna viitoare

Noi sensuri unice în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Noi sensuri unice vor exista în municipiul Suceava de săptămâna viitoare, când vor fi puse în aplicare o parte din măsurile stabilite de specialiştii care au realizat studiul de trafic comandat de Primărie.

În urma discuţiilor purtate de primarul Ion Lungu şi specialiştii din Primărie cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, primele străzi cu sens unic vor fi amenajate în cartierul Burdujeni, care este mai puţin afectat de lucrările ISPA pe apă şi canalizare.

 

Opt străzi cu sens unic în cartierul Burdujeni

Principalele străzi pe care se va circula doar pe sens unic în cartierul Burdujeni sunt:

  • strada Bujorilor – sensul de circulaţie fiind din Calea Unirii spre Amurgului
  • strada Amurgului – dinspre Calea Unirii spre Eroilor
  • strada Tineretului – din strada Eroilor spre Calea Unirii
Acestora li se vor adăuga şi o serie de străzi mai mici, care fac legătura între ele, dar care vor avea tot regim de sens unic:
  • strada Muncii – dinspre Calea Burdujeni spre Tineretului;
  • strada Rândunicii – din Bujorilor spre Tineretului;
  • strada Brânduşei – din Tineretului spre Amurgului;
  • strada Avântului – din Amurgului spre Tineretului;
  • strada Aurora – din Tineretului (Calea Unirii) spre Tineretului.

Lucrările pentru semnalizarea străzilor cu sens unic au început încă de ieri, prin montarea de stâlpi pentru indicatoare rutiere. Pentru a exista cât mai puţine confuzii, pe fiecare stradă va fi trasată şi câte o săgeată indicatoare, cu sensul de circulaţie, iar pe o laterală a drumului vor fi făcute marcaje oblice pentru parcări.

 

Zamca, George Enescu şi Obcini, următoarele etape

“Anul acesta vor mai fi stabilite străzi cu sens unic şi în alte cartiere ale Sucevei, mai puţin zona centrală, care este prinsă atât în proiectul ISPA de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare, cât şi în proiectul de modernizare a reţelelor de termoficare”, a declarat primarul Ion Lungu.

Astfel, următoarea etapă de punere în practică a deciziilor privind străzile cu sens unic va avea loc în cartierul Zamca, pe strada Ion Neculce – dinspre Octav Băncilă spre Zamcei, precum şi pe strada Vişinilor, dinspre Zamcei spre Octav Băncilă.

A III –a etapă va cuprinde cartierul George Enescu, unde va funcţiona cu sens unic doar strada Zorilor, dinspre George Enescu spre strada Scurtă.

Etapa a IV-a o reprezintă instituirea sensului unic pe strada Slătioarei, din cartierul Obcini, sensul de circulaţie fiind din strada Bistriţei spre Rulmentului.

Odată cu restricţia de circulaţie pe ambele sensuri, în aceste cartiere vor fi create automat mai multe locuri de parcare, în lipsa acestora străzile fiind adesea „gâtuite” de maşinile parcate neregulamentar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi sensuri unice în Suceava.
 Vizualizări articol: 3873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Noi sensuri unice în Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naspa trimis de
(29 apr 2009, 11:46:36
Domnule primar credeti ca aici sunteti la prelipca????? Aici in SUCEAVA sunt multeeeee masini fata de prelipca, iar sensurile unice nu fac decat sa ne ingreuneze circulatia. ATATA STIE ATATA FACE.
2.   Pt Touareg trimis de
(29 apr 2009, 12:16:25
Pai nu stii? Isi face sensuri unice ca sa poata incape Touareg-ul proaspat achizitionat al Primariei, cu care se cara de colo-colo prelipcarul...
2.1  RE: Pt Touareg trimis de
(29 apr 2009, 13:19:37
Pai sa darame cusca aia de stadion , sa il mute in alta parte si sa faca o parcare care sa acopere zona primariei, politiei si spitalului, parcare pe langa liceul sportiv unde sa parcheze lumea. De ,daca s-au invatat sa parcheze langa usa scarii blocului asta e, sa ocupe prima banda pe strada si din 4 sa se circule numai pe 2, dar asta numai din cauza mintilor luminate care ne conduc si nu au facut de la revolutie nici o parcare in orasul asta.Lumea cu ce e vinovata daca masinile s-au inmultit, strazile au ramas la fel de inguste, se mai si parcheaza pe prima banda unde sunt 2 pe sens, centura care sa asigure ocolirea orasului nu este. O sa ajungem sa circulam o zi cei cu nr par si o zi cei cu nr impar, sau sa ne cumparam mopede, da ce, il vezi pe plavanul devenit orasean peste noapte sa se coboare el in asa hal incat sa mearga cu scuterul in loc sa mearga cu masina cu manele la maxim si "basini" pe teava de evacuare.
3.   Propuneri? trimis de
(29 apr 2009, 12:55:58
Dupa cum spuneam si ieri, la articolul despre gardianul care a "batut" o cersetoare: m-am saturat de oameni care nu fac nimic.

Comentatorii 1 si 2, Mareus si Von_spaga, ce-ar fi sa dati VOI o alta solutie pentru traficul asta imputit din Suceava? Pentru locurile de parcare lipsa?
3.1  RE: Propuneri? trimis de
(29 apr 2009, 16:20:42
Se vede ca tu esti umblat dupa limbaj, cred ca esti de la prelipca si tu. O zi buna.
3.2  RE: Propuneri? trimis de
(29 apr 2009, 17:02:31
Da, m-ai ghicit, scriu di pi sientrul prelipcii...

Si totusi, in afara de aruncatul cu noroi, o solutie ai?

Daca nu face, nu e bine, ca sta degeaba. Daca face ceva, iar nu e bine, ca e "umflat", ca si-a luat Touareg, ca ingreuneaza circulatia... Hotarati-va!
4.   Wha? trimis de
(29 apr 2009, 13:21:50
voi cei de mai sus...unde ingreuneaza situatia?...sunteti niste, ma scuzati, idioti. ati mai condus prin vreun oras "dotat" cu sensuri unice...sa simtiti fluiditatea...mai iesiti din comuna suceava si apoi poate veti face diferenta....niste tzarani.
4.1  RE: Wha? trimis de
(29 apr 2009, 13:35:52
Din ce-mi aduc aminte, Brasov si Iasi sunt "dotate" cu ceva sensuri unice. Si se circula bine. Mai bine ca in comuna Suceava. Partea proasta e ca daca nu stii orasul si nu ai gipies, cam ocolesti juma' de targ ca sa ajungi unde trebe...
5.   Mesimtire trimis de
(29 apr 2009, 16:15:19
vorbim mereu de bun simt, de cultura, de buna crestere.....astazi, la intrarea in parcul din Areni, dinspre Alimentara, era parcata o masina exact pe aleea de intrare in parc. Pe acolo se circula intens, studentii, oamenii care vin dinspre politie si traverseaza parcul , inclusiv cei cu copii mici, cu landouri...doar acolo este un spatiu de joaca,nu? nu se putea trece nici in sus si nici in jos. Daca doreai sa treci, trebuia sa faci slalom peste gardul viu inalt de peste un metru, sau sa te intorci inapoi si s-o ei pe de-a-dreptul peste iarba, alei, flori, etc.....unde sunt comunitarii nostri? totusi este zona cea mai aglomerata, nimeni nu-i vede ,cind este nevoie de ei..... i-ai de unde nu-s..... asta=i romanul, serios, simtit, bine crescut, mai ales daca are o masina bengoasa ca cea parcata in mijlocul aleii(ce rau imi pare ca nu am luat nr. de circulatie)....... Dumnezeule, oare unde sa mergem sa ne simtim si noi oameni, respectati, cinstiti, onorati, unde oare?
5.1  RE: Mesimtire trimis de
(29 apr 2009, 17:05:50
Comunitarii isi fac veacul de obicei in fata magazinului Bucovina... Zilnic ii vad acolo, impartind hartiute prin geamurile masinilor parcate ( si acolo ) aiurea.

In cazul prezentat de tine, cred ca s-ar fi putut sesiza si politia circulatie. Numa' ca TREBUIA sesizat, ca ei uneori nu vad, nu-i intereseaza...
6.   ... trimis de
(29 apr 2009, 19:15:16
Sa mai largeasca strazile. Asta ar fi fost o solutie, dar nu se mai pot largi deoarece s-a construit peste tot. Cine a dat autorizatiile de constructie fara sa se gandeasca (s-au gandit doar la spaga luata) ???

Majoritatea parcarilor au fost ocupate de chioscuri (vezi str. Marasesti)

6.1  RE: ... trimis de
(29 apr 2009, 19:18:53
In fata Catedralei, intre blocul Premier si blocul Turn (cu frizerie) s-a construit un magazin acolo unde era o parcare.

Care a data autorizatia respectiva ? Acolo se puteau parca cel putin 5 masini. Acu' respectivele masini sunt parcate pe B-dul G Enescu, ocupand banda 1.

Culmea e ca primarul mai are curaj sa vorbeasca de lipsa spatiilor de parcare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei