Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Târgul educaţional a atras sute de vizitatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Timp de două zile, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat un târg educaţional prin care să-şi promoveze oferta pentru admiterea din acest an.

Sute de vizitatori, elevi şi profesori, veniţi din mai multe locuri ale judeţului, au vizitat, sâmbătă, sau duminică, standurile facultăţilor sucevene şi au obţinut informaţii legate de oferta de şcolarizare a universităţii.

Toate cele nouă facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” au fost prezente la târg, iar fiecare stand expoziţional atrăgea privirile vizitatorilor. Pliante, baloane, prezentări în power-point, panouri cu fotografii şi diplome, mape de prezentare şi tombole, aceasta este modalitatea prin care reprezentanţii facultăţilor şi-au prezentat oferta educaţională şi i-au atras pe liceenii veniţi la Universitatea Suceava.

 

Vizitatori din tot judeţul

Vizitatorii târgului au fost, cum este şi firesc, cu precădere elevii din ultimul an de liceu, care se pregătesc de admiterea la facultate. Singuri sau în grup organizat şi însoţiţi de diriginţi şi părinţi, sute de liceeni au călcat pragul universităţii.

„Este prima oară când vin la universitate şi am rămas deosebit de plăcut surprinsă de baza materială şi de spaţiile de învăţământ. Nu m-am aşteptat să fie atât de modern”, a declarat o liceană venită din Gura Humorului să viziteze târgul educaţional. Standurile fiecărei facultăţi au fost aglomerate, iar vizitatorilor li s-au pus la dispoziţie zeci de materiale consultative, pliante şi broşuri legate de admiterea din acest an.

În ceea ce priveşte scopul organizării acestui târg, şi anume promovarea ofertei educaţionale pentru anul viitor, Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la dispoziţia candidaţilor aproximativ 4.000 de locuri de admitere la facultate. Totodată, universitatea mai oferă alte 2.000 de locuri de admitere la studii de masterat şi de doctorat. Din numărul total al locurilor de admitere la facultate, 928 de locuri sunt fără taxă, subvenţionate de la bugetul de stat, iar Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor beneficiază de cele mai multe locuri bugetate, şi anume 163. Pe lângă locurile de admitere la facultate fără taxă, universitatea va mai scoate la admiterea din vară 2.002 locuri cu taxă, la studii de licenţă la zi.

Pentru studiile de masterat, universitatea beneficiază de 580 de locuri alocate de la bugetul de stat şi va mai scoate la concurs alte 1676 de locuri cu taxă.

Universitatea „Ştefan cel Mare” va mai scoate la admitere 30 de locuri fără taxă şi 78 de locuri cu taxă la studiile de doctorat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul educaţional a atras sute de vizitatori.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul educaţional a atras sute de vizitatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei