Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O mie de copii au adunat gunoaiele Câmpulungului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste o mie de elevi de la şcolile şi liceele municipiului Câmpulung Moldovenesc au ieşit vineri “pe teren”, ca să adune mizeria lăsată de adulţi în parcurile localităţii şi pe malul Moldovei.

Potrivit precizărilor viceprimarului Mihăiţă Negură, a fost vorba despre două operaţiuni cu organizatori diferiţi, derulate simultan.

Ideea a pornit de la Asociaţia ECOTIN Bucovina care, cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor, la finele lunii trecute, intenţiona, cu sprijinul Grupului Şcolar Silvic, să igienizeze parţial malurile râului. Acţiunea nu a putut avea loc la data fixată, din cauza vremii nefavorabile iar după amânarea sa, a apărut iniţiativa ca elevi de la celelalte şcoli să se alăture şi să fie curăţate şi parcurile cu ajutorul copiilor. Astfel s-a ajuns ca prezenţa copiilor să depăşească orice aşteptări şi pregătiri organizatorice, iar sacii şi mănuşile să devină insuficiente în scurt timp.

De asemenea, cantitatea de gunoi compactat adunată, 27 mc, i-a surprins pe organizatori şi chiar pe angajaţii firmei de salubrizare sosiţi să ridice sacii încărcaţi de copii. Atât copiii, cît şi cadrele didactice care i-au însoţit ne-au mărturisit că mizeriile găsite au fost din cele mai incredibile categorii, de la animale moarte până la piese de lenjerie intimă.

Deşi copiii au fost instruiţi să nu atingă astfel de mizerii, tocmai pentru a se evita situaţiile de risc, mulţi au insistat să fie adunate în saci, pur şi simplu ruşinaţi că aşa ceva zace aruncat în parcuri. “Nu vrem să vadă copiii mai mici aşa ceva. Am vrea să adunăm tot, din păcate nu vom avea în ce”, ne-a mărturisit una dintre fetiţe.

Eforturile copiilor s-au soldat şi cu un mic accident, pentru că unul dintre copii a călcat pe un cui şi a fost dus la medic imediat.

Viceprimarul Negură s-a declarat plăcut impresionat de entuziasmul copiilor. “Noi am dat doar o mână de ajutor acestor copii extraordinari, care au dorit să demonstreze adulţilor ce înseamnă să fii gospodar. Sunt pur şi simplu mândru că avem astfel de copii minunaţi în oraş, care au înţeles că nu se poate să aşteptăm mereu să ne facă alţii treaba la poartă şi au trecut la fapte cu atâta entuziasm şi conştiinciozitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mie de copii au adunat gunoaiele Câmpulungului.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
O mie de copii au adunat gunoaiele Câmpulungului3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei