Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatări poliţie

Zeci de benzinării, case de schimb şi bănci, vulnerabile în faţa hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O amplă acţiune de control efectuată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava la bănci, case de schimb valutar sau amanet şi benzinării, desfăşurată în baza legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, a scos la iveală numeroase deficienţe de securitate, fiind aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.000 de lei.

Acţiunile de control, desfăşurate la nivelul întregului judeţ în perioada 22 februarie – 22 martie, au constat în verificarea unui număr de 223 de obiective, după cum urmează: 92 de unităţi bancare, 79 de case de schimb valutar ori case de amanet şi 52 de benzinării.

Oamenii legii au aplicat amenzi pentru că unele unităţi nu aveau contract cu o firmă autorizată de pază, pentru lipsa sistemelor de alarmare cu dispecerat ori pentru că nu existau reţele de supraveghere video cu circuit închis. În unele situaţii, sistemele de alarmare erau mai mult de formă şi nu asigurau nici măcar un minim de securitate. De asemenea, în unele cazuri, transportul bunurilor nu se făcea cu maşini autorizate, ori personal de pază suficient, ori casetele în care erau transportaţi banii nu erau prevăzute cu sisteme de siguranţă conforme cu legea.

 

Deficienţe grave la primării

În paralel, în ultimele luni, poliţia a pus accent şi pe modul în care sunt asigurate valorile în cadrul primăriilor, de multe ori vulnerabile în faţa hoţilor, şi a altor tipuri de unităţi private, cazinouri, baruri etc.

Ultima spargere petrecută în judeţul Suceava, pe fondul nerespectării legii 333/2003, a fost înregistrată la finele lunii trecute, în noaptea de 22 spre 23 martie, la Primăria Drăgoieşti. Persoane rămase necunoscute au dispărut din interiorul primăriei cu seiful în care se aflau în jur de 6.000 de lei. Trecând peste faptul că paznicul de serviciu nu a sesizat prezenţa hoţilor, primăria fusese avertizată de poliţie, din luna octombrie a anului trecut, să investească într-un sistem antiefracţie şi un sistem de supraveghere video. La momentul spargerii, primăria era „dotată” doar cu gratiile de la geamul casieriei şi cu un dispozitiv de alarmare vechi, care se acţiona manual, printr-un întrerupător.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de benzinării, case de schimb şi bănci, vulnerabile în faţa hoţilor .
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de benzinării, case de schimb şi bănci, vulnerabile în faţa hoţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei