Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Aproape 4.000 de locuri de admitere la facultate vor fi scoase la concurs în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava va scoate la concursul de admitere la facultate din această vară aproape 4.000 de locuri cu şi fără taxă, la studii de licenţă, învăţământ de zi şi învăţământ la distanţă. Senatul Universităţii Suceava a aprobat marţi numărul de locuri de admitere pentru fiecare facultate în parte, precum şi numărul de locuri de admitere la masterat şi doctorat.

Pentru studiile de licenţă, învăţământ de zi, fără taxă, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a alocat un număr de 928 de locuri, iar Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor va beneficia de cele mai multe locuri fără taxă din universitate, şi anume 163 de locuri. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică va scoate la concurs 150 de locuri fără taxă, iar Facultăţii de  Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management i-au fost alocate 132 de locuri de admitere subvenţionate de stat. Facultăţilor de Istorie şi Geografie şi de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării le-au fost alocate câte 120, respectiv 121 de locuri de admitere fără taxă. Câte 52 de locuri bugetate au fost repartizate facultăţilor Educaţie Fizică şi Sport, Silvicultură şi Ştiinţe ale Educaţiei, iar Facultatea de Inginerie Alimentară beneficiază de un număr de 86 de locuri de admitere în regim fără taxă. Din numărul total al locurilor alocate de la buget, zece dintre ele sunt destinate candidaţilor de etnie romă.

 

Locuri speciale pentru românii din diaspora

Pe lângă locurile de admitere la facultate fără taxă, universitatea va mai scoate la admiterea din vară 2002 locuri cu taxă, la studii de licenţă la zi. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică va beneficia de 700 de locuri cu taxă, fiind facultatea cu cel mai mare număr de locuri cu taxă scoase la concurs. Alte 930 de locuri, tot cu taxă, vor fi scoase la concurs pentru admiterea la facultate la cursurile la distanţă. Pentru continuarea studiilor au fost alocate 295 de locuri cu taxă, iar candidaţilor care vor să urmeze o a doua facultate li s-au pus la dispoziţie 15 locuri de admitere, toate la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Pentru studiile de masterat, universitatea beneficiază de 580 de locuri alocate de la bugetul de stat, şi va mai scoate la concurs alte 1676 de locuri cu taxă.

Universitatea „Ştefan cel Mare” va mai scoate la admitere 30 de locuri fără taxă şi 78 de locuri cu taxă la studiile de doctorat.

Şi pentru candidaţii de origine română proveniţi din Republica Moldova, precum şi diaspora, Universitatea „Ştefan cel Mare” scoate la concurs o serie de locuri de admitere. Candidaţii din Republica Moldova care au absolvit liceul în România vor beneficia de şase locuri cu bursă la studiile de licenţă. Alte 42 de locuri cu bursă şi cinci locuri fără bursă vor fi scoase la concurs pentru românii din diaspora.

Pentru studiile de masterat vor fi scoase la concurs 15 locuri, dintre care şase fără bursă, iar la doctorat, candidaţii de origine română din diaspora au la dispoziţie patru locuri cu bursă şi unul fără bursă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 4.000 de locuri de admitere la facultate vor fi scoase la concurs în acest an.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Aproape 4.000 de locuri de admitere la facultate vor fi scoase la concurs în acest an1.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei