Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scapă?

Fostul director de la Casa de Pensii aşteaptă prescripţia faptelor pentru care este cercetat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dosarul în care fostul director al Casei Judeţene de Pensii Suceava este urmărit penal, pentru că a trimis aproape 1.600 de pensionari fictiv în diferite staţiuni din ţară, se apropie de final cu paşi repezi. Viorel Neagu ar putea prinde prescripţia specială, ceea ce înseamnă că, chiar dacă va fi trimis în judecată şi condamnat, nu va mai executa pedeapsa.

 

Dosarul în care Viorel Neagu, fost director al Casei Judeţene de Pensii Suceava până la sfârşitul anului 2003, dar şi alte cinci persoane sunt cercetate penal pentru un prejudiciu de circa opt miliarde de lei vechi, aproximativ 200.000 de euro, se află în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Volumul foarte mare de muncă, ce a implicat audierea a câteva sute de persoane, confruntarea documentelor existente în arhiva Casei Judeţene de Pensii Suceava, dar şi expertiza solicitată în dosar au fost tot atâtea elemente care au dus la tergiversarea finalizării cercetărilor.

Aşa se face că pentru cea mai gravă infracţiune pentru care este acuzat fostul director al CJP Suceava, abuz în serviciu contra intereselor publice, prescripţia se apropie cu paşi repezi.

Conform Codului Penal, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de până la cinci ani, iar prescripţia intervine după maximul acestei pedepse, la care se adaugă încă jumătate. În acest fel, prescripţia va intra în vigoare după 7 ani şi 6 luni. Un calcul simplu arată că, dacă ultimele fapte pentru care s-au derulat cercetări datează din mai 2003, prescripţia va opera la sfârşitul lui 2010.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că Viorel Neagu are tot interesul să tergiverseze mersul anchetei, tocmai pentru a prinde sfârşitul anului 2010. Acest lucru se va întâmpla cu siguranţă, pentru că şi o eventuală trimitere în judecată a fostului şef al CJP Suceava nu se va solda cu o soluţie definitivă în perioada care a mai rămas până la finele anului următor.

 

Bilete de tratament obţinute cu adeverinţe medicale false

Neregulile care fac obiectul acestui dosar au fost descoperite de reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), în urma unui control efectuat la Suceava.

S-a stabilit astfel că în perioada 2002-2003 s-au eliberat 1.570 de bilete de tratament în diferite staţiuni din România fără respectarea procedurilor administrative în vigoare la acea vreme. Mai exact, documentaţia pentru eliberarea biletelor de tratament a avut în spate recomandări medicale falsificate, obţinute prin intermediul unor medici şi asistente din Suceava.

Dosarul în care este cercetat penal Viorel Neagu mai are şi alte persoane implicate. Una dintre acestea este Gheorghe Leuştean, fost lider sindical al CNSLR Frăţia, precum şi două asistente şi doi medici.

 

Neagu, cercetat şi într-un alt dosar

Acest dosar nu este singurul în care s-au efectuat cercetări împotriva lui Viorel Neagu. Fostul director al CJP Suceava a făcut obiectul unei anchete privind emiterea de bilete multiple pe numele unor pensionari, deşi legea permite obţinerea unui singur bilet în decurs de un an. În total, în perioada 2002-2003 au fost eliberate 773 de bilete de acest tip, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind de 2,11 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director de la Casa de Pensii aşteaptă prescripţia faptelor pentru care este cercetat.
 Vizualizări articol: 1972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Fostul director de la Casa de Pensii aşteaptă prescripţia faptelor pentru care este cercetat2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei