Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Şi ce dacă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum, când am început să scriu, mai sunt 9 ore până să înceapă meciul din Austria. Nu ştiu cum ar trebui să scriu ca să fiu înţeles exact. Am să încerc, totuşi. Aşadar: e pentru prima oară într-o jumătate de secol când un rezultat al României (indiferent despre ce sport ar fi vorba) îmi este tot aşa, adică absolut indiferent. Batem? Foarte bine. E egal? Mi-e egal. Pierdem? Şi ce dacă? Pe cine naiba mai poate interesa chestia asta în afară de monumentele de nesimţire numite Piţurcă, Naşu’, Lupescu, Dragomir, Becali şi, în general, toţi borfaşii pripăşiţi în „marea familie a fotbalului românesc”?

Este înspăimântător cum, în doar 15 ani, de la bucuria generală pe care ne-o aduceau victoriile împotriva Argentinei ori Columbiei şi care ne scoteau în stradă din crucea nopţii până dimineaţa, am ajuns acum la o lehamite vecină cu voma. Am ajuns, cumva, prizonierii găştii de infractori cocoţaţi în moţul grămezii de dejecţii pe care ei, crezându-ne mai proşti decât ei (lucru, de fapt, imposibil, din motive pe care n-are rost să le enumerăm) se ambiţionează să ne-o etaleze drept sport de performanţă. E culmea: să ajungi să te simţi prizonierul unor foşti şi (face cineva pariu, pe orice sumă?) viitori puşcăriaşi. Ce blestem o fi căzut tocmai pe noi ca, în loc să ne bucurăm de spectacol (nu, nu victoriile pe bandă rulantă ne interesează, că nu suntem nemţi, dar măcar să vezi ceva care să-ţi bucure ochiul şi inima), să fim siliţi să vedem mutrele alea boţite, de imbecili sadea, ba, de parcă n-ar fi de ajuns, să-i mai şi auzim mugind pe la toate televiziunile? Asta, desigur, atunci când nu sunt în „silenzio stampa” (că, vedeţi dv., au învăţat şi două cuvinte în străineză, analfabeţii dracului!).

Chiar aşa: v-aţi întrebat vreodată de ce-şi ies din muţenie doar pentru a-l apăra pe „Nea Piţi” (derbedeul ăla cu fes de boschetar, adică) de parcă le-ar fi mamă? Păi cum să nu-l apere? Ar fi pupat vreunul din ei Naţionala dacă în locul golanului ar fi fost chiar un antrenor? Mai există vreo Naţională pe lumea asta mare în care fi putut juca vreodată alde Cociş, Codrea,Ghionea, Moţi, Tamaş, „Săgeată” ori limbricul ăla? Başca Bănel, un fel de moţ. Nu, nu de Moţi. Nici din Ţara Moţilor. Un moţ pe... ăsta mare şi puturos care se numeşte Naţionala României. Cu toate astea, pe cuvânt de onoare, la pariuri am jucat „2”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi ce dacă?.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şi ce dacă?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei