Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Indicatoarele care avertizează prezenţa radarelor fixe, contestate de şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Indicatoarele de avertizare care sunt amplasate la intrările şi ieşirile din cele trei localităţi din judeţ în care sunt montate radare fixe provoacă nemulţumiri printre şoferi, aceştia considerându-le prea puţin vizibile comparativ cu cele din alte zone ale ţării. Situaţia, semnalată şi redactorilor noştri de mai mulţi şoferi, a ajuns şi la urechile primarului din Dumbrăveni, comună unde sunt amplasate patru radare, care a anunţat că, în cel mai scurt timp, la intrarea şi ieşirea din localitate vor fi montate panouri electronice de avertizare care vor fi mult mai vizibile.

 

Mesaj de avertizare electronic, în sistem intermitent

În prezent, în Dumbrăveni, Drăguşeni şi Roşiori, cele trei localităţi în care funcţionează cele opt radare fixe din judeţ, sunt montate indicatoare cu avertizarea „Atenţie radar”. Unii şoferi invocă faptul că acest semn poate fi confundat cu o simplă avertizare că în zonă s-ar putea afla un radar mobil, amplasat pe o maşină, însă nu se specifică în mod clar că este vorba de o localitate supravegheată cu sistem de radare fixe, aşa cum se întâmplă în alte judeţe.

„Cred că indicatoarele existente acum sunt normale şi destul de vizibile, însă, pentru a veni în sprijinul şoferilor, am hotărât să achiziţionez două sisteme care să-i avertizeze electronic, de la distanţă mare, că se apropie de o zonă în care este radar. Cred că în cel mult două săptămâni acest sistem va deveni funcţional, investiţia fiind a primăriei. De asemenea, în câteva zile vom monta şi două indicatoare suplimentare, cu un mesaj care va avertiza că localitatea este supravegheată cu sistem de radare”, ne-a declarat Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

În privinţa panourilor electronice, mesajul de avertizare va fi afişat mare, în centrul ecranului, în sistem intermitent.

 

Indicatoarele nu sunt impuse de legislaţia rutieră

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban, a precizat că în legislaţia rutieră nu este prevăzut ca prezenţa acestor radare fixe să fie semnalată şoferilor prin indicatoare. El a arătat că poliţia a ţinut totuşi să monteze indicatoarele, scopul fiind de a-i face pe şoferi să circule cu viteză redusă şi să evite astfel accidentele grave, şi nu să adune amenzi. Totodată, orice intenţie de montare a unor astfel de panouri electronice este văzută ca pozitivă de poliţie.

De la intrarea în funcţiune, pe 18 februarie, şi până pe 27 martie, cele opt radare fixe din judeţul Suceava au înregistrat peste 38.602 depăşiri ale limitei legale de viteză, media fiind de aproximativ 1.000 de amenzi pe zi.

Radarele au fost aduse la Suceava de SC Codec SRL Cluj-Napoca, printr-o investiţie exclusiv proprie, banii din amenzi ajungând în proporţie de 65% la firmă şi 35% la bugetul primăriilor pe raza cărora sunt amplasate radarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indicatoarele care avertizează prezenţa radarelor fixe, contestate de şoferi .
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Indicatoarele care avertizează prezenţa radarelor fixe, contestate de şoferi1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suntem...unici. trimis de
( 2 apr 2009, 11:19:09
In toata Europa am circulat cu masina proprie dar n-am intalnit asa ceva.Nu suntem destul de stresati noi romanii?Doar intreb....
2.   Rusinea europei trimis de
( 2 apr 2009, 13:55:15
Si eu am circulat foarte mult in afara tarii.

Sosele,nu gropi, autostrazi, etc.

Daca nu mergi pe autostrada, doar din cand in cand treci printr-o localitate. La noi, mergi 5 km si intri intr-un catun parasit. De ce nu le ocolesc cu pseudo-soselele noastre, racordandu-le prin bretele simple?

Circulatia in RO = STRES.
2.1  RE: Rusinea europei trimis de
( 2 apr 2009, 14:02:19
rabdare fratele meu, ca doar nu se pot face autostrazi in 2 ani cat au facut altii in 50. uneori ma uimiti cu pretentiile voastre, chiar e necesar sa facem comparatie cu alte tari? e clar ca suntem cu peste 100 de ani in urma la infrastructura, ca sa recuperezi acesti ani ai nevoie de bani,bani multi...dar cum nu avem....facem in stilul meclului. nu suntem in stare sa peticim pe cele cu gropi....

da,e stresant sa conduci prin Romania,dar nu din cauza soselelor neaparat cat din cauza altor soferi care nu respecta regulile de circulatie...mie imi vine mult mai greu sa fiu atent la drum cand stiu ca trebuie sa fiu foarte atent la ce fac altii in trafic ca sa pot evita un posibil accident.
2.2  RE: Rusinea europei trimis de
( 2 apr 2009, 19:11:49
Domnul meu, au trecut 20 de ani de cand Romania a scapat oarecum de comunism. Se puteau face in acesti ani mii de km de autrostrazi daca exista bunavointa si un pic de cinste din partea conducatorilor si a guvernelor ce s-au perindat la conducerea tarii. Bani au fost si inca sunt ca doar platim taxe la stat mai mult de cat ne permitem. Dar daca nu ai cu cine si ai cu ce e grav! Ne meritam soarta de popor ce-si fura singur caciula. Imagineaza-ti unde ar fi ajuns Romania in 20 de ani daca dispunea de infrastructura formata macar de 2 autostrazi care sa strabata tara de la est la vest si de la nord la sud. Eu zic ca mai reduceam din cei 100 de ani macar cu 20-30 ...Dar inca o data ca sa parafrazez o reclama celebra...n-ai cu cine mah..niste idioti...
3.   Antentionarea radarelor tine de normalitate!... trimis de
( 2 apr 2009, 15:03:18
Nu puteti fi Dle Laurentiu Hermeniuc impotriva normalului, cum sa nu fie atentionate!?... Tocamai sa se atentioneze de la zeci de Km, ce vreti amenzi sau prevenire de acciodente si limitare de viteze in localitatile mai dificile!? Foarte bine ca se vor monta acele indicatoare de atentionare ( asa-i si-n starinatate ...), scopul fiind de a-i face pe soferi sa circule cu viteza redusa si sa evite astfel accidentele grave, si nu numai sa se adune amenzi dupa bunul plac al cuiva!
4.   Amuzant trimis de
( 2 apr 2009, 15:49:22
de la problema camerelor am trecut la problema semnalizarii lor:))...dupa toata povestea asta urmeaza o perioada de liniste...nu?
5.   Pt NEUTRU trimis de
( 2 apr 2009, 21:11:06
hai ca ai exagerat cu cei 20 de ani,nu puteai sa faci mii de kilometri,doar cateva sute...cel mult 1000 km...nu esti tara dezvoltata sa ai pretentii mai mari de cateva sute. Anglia avea in 1972 in jur de 1500 km,in 2006 aveau in jur de 3500.in Germania primele autostrazi au inceput sa apara prin anii 30,iar in 2005 aproape 13000 de km de autostrada. in schimb cea mai mare retea de autostrazi din lume o are elvetia cu peste 40000 de km.

P.S.: hai te rog eu,nu te amagi ca am fi facut nu stiu cati km,induci lumea in eroare. Primul lucur care trebuie sa-l faci este sa recunosti ca traiesti in Romania...nu suntem o putere in lume,suntem o tara de mana a III-a....strazi de mana a III-a cu gropi,peticite si mult praf
5.1  RE: Pt NEUTRU trimis de
( 2 apr 2009, 21:21:48
Imi dai tot mai mult impresia ca esti unul din "prietenii" din gasca guvernantilor nostri...inca o data ZARAZA:SCUTESTE-NE!
5.2  RE: Pt NEUTRU trimis de
( 2 apr 2009, 21:53:19
sunt prietenul occidentului, a unei civilizatii care o doresc si patriei mele. ma bucur pt fiecare camera pusa,pentru fiecare amenda data. Stop accidentelor. nu-mi pasa ca acea firma ia 65% din amenzi. nu vreau sa mai vad murind oameni nevinovati,iar altii sa aiba dreptul la o viata dupa ce ia o alta.e ciudat cand vezi ca se ia o decizie buna,iar altii vad numai interese in spatele lor,suntem bolnavi de "facatura". in spatele acestor camere se afla o lege care pana acum nu ma proteja pe sosele,acum ma simt ceva mai in siguranta...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei